Békésen lesz a Nemzeti Kézilabda Akadémia régiós központja!


Polgár Zoltán: A munkánk elismerése az, hogy Mocsai Lajos szövetségi kapitány, a Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatója a Békési Férfi Kézilabda Clubot kereste meg a NEKA régió központjának kialakításához!

Polgár Zoltánt a Békési Férfi Kézilabda Club ügyvezetőjét kérdeztük a 2013/2014-es őszi szezon eddigi eredményeiről, illetve a tavaszi tervekről beszélgettünk.

Az őszi szezon elteltével hogyan értékelnéd a felnőtt csapat helytállását?

Elvárás a felnőtt csapattal szemben a mezőny első felében végezni. A téli pihenőt a 7. helyen zártuk, így teljesítették a fiúk a követelményt. Ráadásul a dobogótól egy pont választ el minket. Ez is tükrözi mennyire erős a mezőny a bajnokságban.

A junior csapat az őszi szezonban kimagaslóan vezeti a tabellát, minek köszönhető ez az eredményesség?

Két éve ezüstérmesek, most pedig a bajnokság felnél vezetjük a bajnokságot egyetlen pont veszteséggel, illetve minden mutatóban a legjobbak juniorjaink. Nem köszönhető ez másnak, csak az elvégzett munkának. Nagyon sokat edzenek a fiúk, ennek az eredménye az is, hogy a felnőtt keretben már többen játéklehetőséghez jutnak. Ez az út a jövő!

A többi utánpótlás csapat hogy áll a bajnokságokban?

Tíz korosztályban versenyeztetünk gyerekeket. Két kiemelt csapatunk van, akik az ország legjobb csapatainak bajnokságában játszanak. Ezen csapataink az egész országot bejárva játszanak fordulóról-fordulóra. Nagy feladatokat ad ez a két bajnokság a gyerekeknek, edzőknek egyaránt. Az elmúlt három hónap történése, hogy a Református Általános iskolában is indítottunk egy közel húsz főből álló csapatot, akik most ismerkednek a kézilabda alapjaival. Amit még nagy eredménynek tekintünk, hogy beindítottuk a város nagycsoportos ovisai számára az előkészítő csoportunkat. Közel ötven gyerek jelentkezett. Minden héten kétszer busszal összegyűjtjük a város óvodáiból a gyerekeket, ahol a buszon is felügyelettel vannak, illetve az edzéseket is szakképzett tanító néni végzi. Erősítve ezzel utánpótlás szlogenünket: "Kézilabda óvodától az érettségiig!"

A Nemzeti Kézilabda Akadémiáról hallottunk már híreket, jelenleg hogyan áll a szerződések véglegesítése?

A munkánk elismerése az, hogy Mocsai Lajos szövetségi kapitány, illetve a Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatója a Békési Férfi Kézilabda Clubot kereste meg a NEKA régió központjának kialakításához.

A feladatokat többszöri átbeszélés után pontosítottuk. A Tiszántúlról iskolázunk be és jövőre már Erdély feltérképezése is a feladatunk lesz. A hivatalos aláírás február közepén történik, amikor Mocsai Úr mellett az Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatói és vezetői is jelen lesznek.

Számunkra és városunknak egy óriási elismerés ennek a régió központnak a létrejötte, illetve egy igen erős visszajelzés, hogy megfelelő úton járunk. Nem engedhetünk a követelményi szintünkből, mivel a NEKA és az MKSZ felügyelete és ellenőrzése alatt kell végezni tovább munkánkat.

A tavaszi szezonra milyen további célkitűzések lesznek mind felnőtt mind az utánpótlás csapatoknak, illetve egyesületnek?

A felnőtt csapat a téli felkészülés után, február 8-án kezdi a tavaszi szezont. Bérleteink kaphatóak január 13-tól a szokásos engedménnyel, hogy egy mérkőzést ingyen tekinthetnek meg a bérletet váltók. A tavaszi rajtig kettő edzőmérkőzés és egy január 18-án megrendezendő saját rendezésű tornán veszünk részt, ahová várunk minden szurkolót. A céljaink változatlanok, egy megalkuvást nem tűrő, mindig győzni akaró harcos csapatként lépjünk pályára és minél szebb eredményeket érjünk el.

Az utánpótlás terén a további szakmai munka folytatása már a NEKA felügyelete mellett zajlik és minél jobb szereplések elérése a cél. A jövő évi beiskolázásaink sikerességén dolgozunk a tavasszal, és kiépítjük az erdélyi kapcsolatrendszereinket.

Szeretném megköszönni minden támogatónak az elmúlt év segítségét.

Külön köszönöm azon cégeknek akik, az új sporttörvény adta lehetőségek által a társasági adójukkal is segítették csapatunkat.

Külön köszönöm Békés Város Önkormányzatának és az Optigép Kft-nek, mint kiemelt támogatóink.

Nem utolsó sorban köszönöm szurkolóinknak és a szülőknek, akik fáradtságot nem ismerve támogatják a csapatainkat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!