Izsó Gábor: Kilenc középület modernizálódik Békésen!


Megjelent: 2014 Január 21. ( Kedd ) 10:45
Módosítva: 2014 Január 24. ( Péntek ) 14:39
A napokban került aláírásra az a támogatói szerződés melynek köszönhetően a békési önkormányzat, közel 250 millió forint forrás bevonásával, összesen kilenc középületet fog 2014-ben felújítani.

Izsó Gábor polgármester elmondta, hogy a korszerűsítés összességében mintegy 35 százalékkal csökkenthetik az intézmények energiafelhasználását. A jelentős, összesen 246 939 422 forint uniós támogatással megvalósuló projekt közvetlen célja az önkormányzat tulajdonában lévő épületekben felmerülő energiaköltségek csökkentése valamint energetikai korszerűsítése.

A beruházás többek között magában foglalja a Korona Utcai Tagóvoda, az Epreskerti Óvoda, a Rákóczi utcai bölcsőde. Külön öröm, hogy a kivitelezés érinti a volt Polgári Iskolát, a korábbi 2 számú általános iskola épületét. Ez utóbbinál a felújítás igen látványos lesz, hiszen az intézményt még 1936-ban adták át és azóta jelentős felújítás nem történt az épületen. Tervek szerint a Vásárszél utcán található rendelőintézet épületén, a Városháza épületének több részén is kicserélik a nyílászárókat.

A korszerűsítésnek köszönhetően immár megvalósul az intézmények energetikai modernizálása, utólagos hőszigetelése, nyílászáró- és kazáncseréje. A beruházás mintegy 290 millió forintból valósul meg és mindössze 15 százalék önerőt igényel a város költségvetéséből.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!