Megújult iskola várja a gyereket szeptemberben


Közel 45 millió forintos költségvetéssel kerül sor a Rákóczi utcai általános iskola felújítására. A pályázati pénzhez szükséges önerőt az épület tulajdonosa, Békés Város Önkormányzata és a fenntartó Békési Református Egyházközség fele-fele arányban vállalta.

Az épület teljesen megújul, de a tetőszerkezet, nyílászárók, vizesblokkok javítását, cseréjét is tartalmazó beruházás nem fogja érinteni az osztályok munkáját, hiszen arra nyáron került sor.

Így szeptemberben a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium alsó tagozatának egyik telephelyeként működő iskola új környezettel várja a diákokat. - mondta Vég Gábor, az intézmény általános iskolai tagozatának vezetője. Fekete Józsefné, a telephely vezetője így fogalmazott: Évtizedek óta nem volt ilyen nagymértékű felújítás az épületen.

Az itt található ajtók, ablakok, a tetőszerkezet már nagyon megérett a cserére. Aki járt már iskola-épületünkben, az láthatta és tapasztalhatta, hogy milyen barátságos környezetben, nagyon jól felszerelt tantermekben tanulhatnak gyermekeink. Reményeink szerint ez az igényesség megjelenik majd a külső homlokzaton is.

Ezzel a felújítással a tornatermünk is újjászületik, aminek szintén nagyon-nagyon örülünk, az aula, a földszinti és emeleti folyosók is ki lesznek festve. A leendő első osztályos tantermek új bútorzattal lesznek ellátva. Fenntartónk jóvoltából sikerült egy belső mosdóhelyiséget is kialakítani, és a kinti mosdót is bent szeretnénk elhelyezni. Az udvar is tovább szépül majd. Ebben az épületben családias körülmények között tanulhatnak a kisdiákok.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!