A K vitamin - Levendula Patika 7 rész


Cikksorozatunk szerzője Jeszenszky Attila, a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

Mostanában sokan keresik a Levendula Patikában (mert azt hallották hogy jó ), azonban csak kevesen tudják, mi is valójában és mikor van szükség K-vitaminra.

Előfordulása két formában lehetséges: a zöld növények által előállított K1 vitamin és a baktériumok által szintetizált K2 vitamin. A kettő fele-fele arányban fedezi az ember K-vitamin szükségletét. Megfelelő táplálkozás esetén a szervezet ellátottsága kielégítő.

Elősegíti a véralvadást, ezáltal könnyebben gyógyulnak a sebek.

Újszülötteknél megelőzi a vérzéseket.

Segít meggátolni a csontritkulás kialakulását, a kalcium és a kálium felszívódásának könnyítésével. Segíti a máj méregtelenítő funkcióját.

A szervezet megtermeli a szükséges K-vitamin mennyiséget a bevitt táplálékokból, ezért kiegészítőként csak hiányállapot, a kalcium felszívódásának elősegítése, illetve súlyos sebek esetén javasolt, amikor segíti a gyógyulást.

Ha valaki K-vitaminhiányt észlel magán, először próbáljon meg a normális táplálékkal több K-vitamint bevinni a szervezetébe.

Természetes K-vitaminforrások
  • brokkoli
  • fejes saláta,
  • káposzta,
  • paraj,
  • tejtermékek,
  • petrezselyem,
  • répa,
  • metélőhagyma,
  • kelbimbó,
  • pisztácia,
  • növényi olajok (de a napraforgó nem jó)

A Levendula Patika további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

www.facebook.com/levendulapatika

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!