Dankó Béla értékelése az Európa Parlamenti választásról


Békés és térsége, a 2.számú választókörzet országgyűlési képviselőjének közleménye:

Európa és benne hazánk története nem más, mint döntések és fordulatok máig fonódó láncolata. Döntéseké, melyekre nekünk, magyaroknak vajmi ritkán adott szabad kezet a világtörténelem. Az, hogy ma mégis itt vagyunk, óriási üzenetet hordoz mind magunk, mind a környező világ számára. Üzenetet hazaszeretetről, forradalmakról s üzenetet hagyományokról, nemzedékek óta öröklődő értékekről. Ezen örökség, ezen értékek mentén szavazott ma Magyarország felkínálva ez által mindezt Európának.

Ahhoz, hogy mi, magyar polgárok ezt most, 2014-ben megtehettük rengeteg munkára volt szükség. Az utóbbi évek e munka és számos nagy döntés, sorsdöntő választások jegyében teltek mindannyiunk számára. Olyan időszak áll hazánk mögött, mely után minden magyar emelt fővel léphetett az urnák elé itt, Békés megyében is. Az eredmény, mellyel az önök szavazata nyomán hozzájárulunk az új Európai Parlament összetételéhez, önmagáért beszél.

Békés megye 2.számú választókerülete, mint oly sokan, megerősítette az áprilisi parlamenti választások üzenetét és újra a polgári erők képviselőit támogatta.

E választást ma valóban méltán nevezhetjük döntésnek, melyet közösen hoztunk meg. Általa olyan képviselőket küldünk Brüsszelbe, akik valóban Magyarország érdekeiért küzdenek majd, büszkén kiállva a rezsicsökkentés, a hazai értékek és eredmények mellett.

Békés megye számára éppúgy, mint hazánk számára, egy új korszak kezdődik a mai nappal, mely feladatokat, kihívásokat éppúgy tartogat, mint lehetőségeket. Az eredményre pillantva úgy gondolom, hogy Békés megye ma megmutatta, hogy tisztában van mindezekkel s áll elébük. Engedjék meg, hogy úgy is, mint a választókerület megválasztott kormánypárti országgyűlési képviselője és úgy is, mint Békés megyei lakos, köszönetet mondjak ezért mindenkinek. Azoknak, akik munkájukkal segítették a választás gördülékeny lefolyását illetve, akik szavazatukkal is hitet tettek a jövő Magyarországa és Európája mellett.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!