Tisztelt Orvosok, Ápolók, Kedves Egészségügyi Dolgozók!


A július 1-jén, született meg 192 évvel ezelőtt Semmelweis Ignác, aki az anyák megmentőjeként írta be magát a magyar és nemzetközi orvoslás történetébe. Személye, tevékenysége ma, csaknem két évszázad távlatából is a gyógyítás, az egészségügy felé fordítja figyelmünket.

Születése napján, július elsején köszöntjük hát Önöket, akik orvosként, ápolóként vagy más módokon az egészségügyben munkálkodva küzdenek egészségünkért, gyógyulásunkért.

Az élet tisztelete, a lélek és test ápolásának küldetése egyidős az emberi kultúrával. A mindenkori társadalom megbecsült tagjának számítottak azok, akik e feladatra vállalkoztak, s ma sincs ez másként.

Az egészségügy helyzete gazdasági, tudományos és oktatási tényezők között formálódva változott és változik ilyen vagy olyan irányba, ám, ami örök és biztos pont e területen az az Önök elhivatottsága, felelősségérzete.

Az orvoslás, az egészség megőrzése az emberrel foglalkozó tudományok egyik leg összetettebb területe. Emberekkel, személyiségekkel együtt dolgozni, azokat gyógyítva, formálva alkotni pedig az emberi tevékenységek egyik legnemesebb formája.

Engedjék hát meg, hogy mind a magam, mind munkatársaim nevében köszönetet mondjak eddigi munkájukért. Azért, hogy biztosítják városunkban az egészségügyi ellátás zökkenőmentes működését s, helyt állnak nap, mint nap, miközben velünk együtt hordozzák testi, lelki gondjainkat.

Kívánok mindehhez jó erőt, egészséget a jövőben is mindannyiuknak, bízva abban, hogy munkájuk körülményei, megbecsültsége is hamarosan követik majd a társadalom háláját és megbecsülését.

Békés Város Képviselő Testülete és lakossága nevében szeretettel köszöntöm ma Önöket a magyar egészségügy napja alkalmából.

Békés. 2014. június 30.

Üdvözlettel: Izsó Gábor, polgármester


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!