„Mindennapi kenyerünk” rendezvény a Libás tanyán


Augusztus 17-én, vasárnap egész napos forgatag lesz a Békéshez közeli Libás tanyán. A Szent István-napjához, korábban újkenyér ünnepéhez, vagyis augusztus 20-hoz legközelebb eső vasárnapon ezúttal is a kenyér lesz a középpontban, és számos szórakoztató programra kerül még sor.

Amint Molnár István tulajdonos elmondta, kilenctől sötétedésig várják a látogatókat. A belépés ingyenes és mindenkit már érkezéskor vendégül látnak egy pohárka mézes pálinkára, valamint libazsíros-lilahagymás kenyérre.

A "Mindennapi kenyerünk" rendezvényt 11 órakor Izsó Gábor békési és Hornok Sándor tarhosi polgármester, valamint Gyebnár Péter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense nyitja meg. Később András Lőrinc tart előadást a kenyérsütésről, kenyerét meg is lehet majd kóstolni, hasonlóan a dobozi cigánykenyérhez. Még ebéd előtt a Varga Pál vezette Főnix Színjátszó Társulat lép fel. Délben "Jó ebédhez szól a nóta" Horváth Rudi prímás vezetésével. Fél egykor a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon lakóinak és vezetőinek kenyérsütés bemutatója kezdődik. A Testvérvárosok Kenyere a helyszínen folyamatosan kapható lesz. A kenyérhez békési gazdák és gyergyóiak adták össze a lisztet, melyet együtt őröltettek meg és a Csapó Pékség sütötte ki. A kiscipó megvásárlói a gyermekotthon lakóit támogatják.

A színpadon a kenyérsütés bemutató közben is folytatódik a program: egytől Piller Károly musical énekes lép fel, kettőtől betyáros bemutató, majd bűvész produkció lesz. Három órától a tarhosi énekes tehetség, Kalán Judit áll színpadra, míg négytől a nap sztárvendége, a Csillag születik-győztes Mészáros János Elek operaénekes fellépése következik. A napot hat órakor ajándéksorsolás zárja. Minden vendég részt vesz a sorsoláson, melynek díjai tanyasi termékek.

Egész napos vendéglátás: a tanyasi vendégasztalon libasült, ludas kása, libatepertő, óriás palacsinta, mákos nudli, vörösbor, mézes pálinka. Kísérő programok: emlékfotózás, íjászat, kézműves mesterségek bemutatói és kipróbálási lehetőségei, gyerekeknek légvár, arcfestés, játszóház.

Szegfű Katalin (Békési Újság)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!