Kovács Benedek is Békésre igazolt!


Megyei tehetséget vettek a csatasorba a Gladiátorok.

Sokaknak ismerősen csenghet ez a név, tekintve, hogy Békéscsabáról startolt Kovács Benedek a hazai kosárlabda pályákra. A most 27 éves center már játszott az NBI/A-ban is. A 2 méter magas, 47 cipőt hordó kosárlabdást is leigazolta a BSzSK. A kezdetekről is kérdeztük, miután befejezte az úszó edzést a BSzSK tagjaival.

Mikor kezdtél kosárlabdázni?

- Viszonylag későn, 16 évesen kezdtem el rendszeresen kosáredzésre járni, előtte vízilabdáztam 6 évig. Eddigi klubjaim: Békéscsabai KK-NBII, Univer KSE, Kecskemét NBI/B főleg,de az NB1/A osztályban is kaptam pár percet.A SMAFC-NYME, Sopronból igazoltam most Békésre.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

- NBI/B U-20 Bajnok, NBI U-20 Bajnok 2006-2007 (Univer-KSE), NBI/B Bajnok 2008-2009 (SMAFC-NYME)

Kikre nézel fel? Van-e a sporthoz kapcsolódó mottód?

- Sok olyan csapattársam volt akik mára a magyar élvonal meghatározó játékosai, illetve azok voltak az NBI/B-és szereplés előtt. Kiemelni senkit sem szeretnék, de volt szerencsém több szezonban is nagyon jó felfogású, ütőképes csapatban játszani. Mottóm:" Work hard, play hard! "

Milyennek látod a BSzSK csapatát?

-Sokra hivatott társaság, ami több jó kezű, és jó egyéni képességekkel rendelkező játékosból áll. Minden lehetőség adott, hogy csapatként is jól szerepeljünk!

Hajrá Benedek! Hajrá Békés!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!