Nem sikerült az újabb bravúr a Hepp Kupán!


A Viharsarok Kupán is szoros mérkőzést vívott nyár elején a két csapat. Akkor a BSzSK győzött, most a hódmezővásárhelyi csapat volt jobb.

Az elmúlt szezonban rendesen hozzászoktattak minket a Galdiátorok a győzelem mámoros érzéshez. Idén ezt még csak egyszer élhette át a szurkoló közönség. A Hepp Kupára pedig megint megtöltötték a csarnokot a békésieket buzdítók, annak ellenére, hogy hétköznap este 19.30-kor kezdődött az összecsapás. Megint nehezen pörgött fel a csapatunk. A kezdő percek lassúságát Krstic Dániel pályára lépése állította meg. Úgy tűnt, hogy az első negyed után begyújtotta rakétát a csapatunk, s kezdték lefaragni a hátrányt. A mérkőzést vezetők sem tudtak jelentősen beavatkozni a 2. negyedben. Félidőre egálon álltunk, s megint reménykedhettünk egy győzelemben. A harmadik negyedben ismét alulteljesítettünk. A bíróknak "szemüveget" kellett volna venniük, hiszen legalább 5 tiszta helyzetben fújtak valami egészen mást...Emellett,amit mi is láttunk: szétesett védelem, kapkodós helyzetek, faultok. Koma Dánielt kérdeztük, hogyan látta belülről a meccsnek ezt a szakaszát,ill. mi az ami hiányzik a csapatból.
"Nehéz egy dolgot kiemelni. Talán azt emelném ki hogy meg kell tanulnunk minél kevesebb hullámvölggyel játszani. A pár perces kihagyásainkat kihasználják a csapatok és így ledolgozhatatlan hátrányba kerülünk. Fejlődnünk kell a tudatos támadó játékban és a védekezésben is."
A feltűnően sok pontatlan kosárra dobásunkat pedig a most kényszerpihenőjét tartó Zsíros Gábor emelte ki. Ő egyébként csak december környékén léphet újra pályára. Ami a vereség ellenére tetszett: a csapatunk küzdött, hajtott és állta a kemény ütéseket. Ma gondolom páran sajgó testtel emlékeznek az összecsapásra. Krstic Dánel mellett igazi meglepetés volt Molnár Ákos,aki nagyon hasznos volt azokban percekben,amikor játéklehetőséget kapott. A következő tétmérkőzést hazai pályán játsszuk a Budafok ellen a Városi Csarnokban. Többek között ezért is lenne jó, ha a heti egy(!) alkalom helyett, legalább kétszer edzhetnének itt az NBI-es kosarasink, hogy a hazai pálya valóban hazai pálya legyen nekik! Így várunk mindenkit 2014.11.09-én, vasárnap Békésen. Budafok ellen 17.00-kor az NB/I-s ,majd 19.00-kor az U21-es bajnoki fordulóra.

Békési SzSK - Vásárhelyi KS: 73-85
(14-21; 24-17; 13-21; 22-26)

Jv.: Fodor Attila; dr. Varga Zoltán, Vadász Csaba

Solevic N.: 14/6;
Kovács B.: 8;
Koma D.: 14;
Béres N.: 5/3;
Kis G.;

Krstic D.: 14/6;
Csorba Sz.: 6;
Molnár Á.: 5;
Farkas G: 3/3;
Bere M.: 4;
Nagy Á.; Korcsog Gy.

HAJRÁ BÉKÉS! HAJRÁ BSzSK!

Erdei K.

Fotó: www.sportphoto.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!