Kéri és Anderlik is a serdülő válogatottban


Teleki Levente mellett a Békési FKC tehetséges fiataljai közül két játékos is ott volt a múlt héten a serdülő válogatottal az edzőtáborban, illetve Párizsban a tornán is. Anderlik Csaba és Kéri Imre játékosunk is erősített a válogatott szereplését. Fiataljaink az idén igazoltak Békésre, a Békéscsaba DKSE csapatából.

Arról kérdeztük őket, hogy érezték magukat az edzőtáborban, illetve mennyi lehetőséget kaptak Vágó Attila szövetségi kapitánytól a párizsi tornán.

Kéri Imre

- Nagyon jól éreztem magam, jó a csapat közösség. Második alkalommal veszek részt edzőtáborban, de válogatott meccsen most voltam először. Teljesen más a légkör ezeken a meccseken, amit még meg kell szoknom, így várható volt, hogy nem sok szerepet kapok így elsőre. Ennek ellenére a Svájc ellen és a Franciák ellen kaptam játék lehetőséget, a harmadik meccsen az Izland ellen nem léptem pályára. Ezekből a pár percekből is tapasztal a játékos.

Anderlik Csaba

- Nagyon jól éreztem magam a válogatottban, mert sok új kézilabdással ismerkedtem meg, akikkel jóba lettünk. Október elején voltam a francia kupa előtti két napos edzőtáborban. Attila bácsi a franciák és a svájciak ellen adott körülbelül húsz-húsz percet a második félidőben, az izlandiak ellen egy heteshez mentem be. Úgy gondolom, egy erős közepes szintet sikerült hoznom a mérkőzéseken.

Gratulálunk fiataljainknak a válogatottbeli szerepléshez!

Reméljük az elkövetkező időszakban is büszkélkedhetünk tehetségeinkkel.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!