Eredményes U10-es gyermekbajnokság


Hétvégén U10-es korosztályos csapatunk Gazsó György edző vezetésével Békéscsabán lépett pályára. Jelenleg ebben a korosztályban előírás, hogy a mérkőzés két félidejének a fele ember fogásos játékot kötelező játszani.

A napot fiaink a Szeghalom csapata ellen kezdték, szinte nem is volt kérdés a mérkőzés végkimenetele. A második meccset az Orosháza ellen játszották a fiúk. Felváltva estek a gólok, amiből az első félidő végére a 8-7-es eredménnyel a békésiek jöttek ki jobban. A második félidőben hasonlóan alakult a meccs, végül 14-12-re nyerni tudott a Békés. Az utolsó meccs ígérkezett a legnehezebbnek. Ugyanis a Szeged sokkal jobban képviselte az emberfogásos részét a mérkőzésnek, mint a Békés, így az első játékrész végén 7-4-re a tiszapartiak vezettek. A második félidőben több büntetőt is hibázott a Szeged, így sikerült feljönnie egy gólra a Békésnek. A végjátékban 11-7-es állással fordultak a csapatok, amit bő 5 perc alatt szépen ki is használt a Békés. Az utolsó percben 11-10-nél hétméterest ítéltek a Békésnek, amivel ki egyenlíthettek volna, azonban a büntető kimaradt, így maradt a 11-10 végeredményként.

Békés NEKA - Szeghalmi NKC 19 - 6 (10-1)
Békés NEKA - Orosházi FKSE 14 - 12 (8-7)
Pick Zrt. - Nékés NEKA 11 - 10 (7-4)

BFKC: Beinschródt E. 4, Braun J., Gazsó P. 2, Gecse A. 2, Hegedűs F. 15, Nádas N. 2, Nagy Z. 1, Nagy G., Tóth T. 11, Vidovenyecz M. 3, Vizsgnyiczai M. 3.

Gazsó György (edző): "Felvettük a versenyt a jól képzett Szegeddel és Orosházával, egyetlen problémánk volt az emberfogásos 7,5 fél percekkel, de majd szépen megszokják a gyerekek. A 2004-esek úgy játszottak, ahogy azt elvártam. Ismételten jól védett Nagy Gáspár László és Hegedűs Ferenc és Tóth Tibor is kimagasló játékot képviselt. Elégedett voltam mindenkivel, így tovább megyünk előre."

Gratulálunk a csapatnak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!