Segítünk a leszoktatásban!


Cikksorozatunk szerzője Jeszenszky Attila, a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

Latinul lélegezni spirare, a szellem pedig spiritus. Ebből is látszik, hogy a két dolog szorosan összefügg egymással: a belégzés – a befogadással. Az indiai tanokból tudjuk azt is, hogy a lélegzet a tulajdonképpeni életerő hordozója, a hinduk ezt pránának nevezik. A bibliai teremtéstörténet szerint Isten a földből formált lényből, az isteni lehelet bejuttatásával teremtett emberi "élőlényt". Csak ez a teremtésen túli lehelet teszi az embert élő és lélekkel bíró lénnyé. Így hát mondhatjuk, a légzés nem a miénk, nem tartozik hozzánk. A lélegzet nincs bennünk, mi vagyunk benne. A lélegzet folyamatosan összeköt bennünket valamivel, ami túl van teremtésen és formán. A légzés az a köldökzsinór, amelyen át az élet folyik belénk. A légzés gondoskodik arról, hogy az élettel való kapcsolatunk fennmaradjon.


Ezt a kapcsolatot mocskolják be a dohányzók. A kb. 70m2 –nyi felületet minden nap szennyezve, elveszítik a tisztánlátás lehetőségét, mert mindent csak egy füstfelhőn keresztül látnak. A dohányzás káros hatásainak testi szinten megnyilvánuló tünetei, már csak a test utolsó, sértődött felkiáltásai. "Ember"! Nem kapok levegőt!


A magyarok többsége jól tájékozott a dohányzás káros hatásairól, a dohányzás lelki motivációiról, azonban a dohányzás már nem egyszerűen szenvedély, inkább rabság, amiből szívesen megszabadulnának.


Dohányos kedves olvasóinkat szeretnénk tovább bátorítani az egészségesebb életre. A Patikában minden segítséget megadunk a jó cél érdekében és minden tudásunkkal támogatjuk leszokni akaró embertársainkat.

Ez még nem ment füstbe.

Jeszenszky Attila szakgyógyszerész

A Levendula Patika további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

www.facebook.com/levendulapatika

És már Mezőberényben is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!