Egészséghét a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Békés, József Attila u., 12
Ha novemberben, egy hétfőn sporttal és egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos montázsok jelennek meg az iskola folyosóin, biztosak lehetünk benne, hogy Samu Hedvig tanárnő most is elindította a Dr. Hepp Ferenc Iskola hagyományos egészség-heti programsorozatát. Ebben az évben is minden alsós és felsős osztály részt vett az eseményekben. Az első napon egészségvédelmi totót oldottak meg, melyet a folyosón elhelyezett gyűjtőládába dobtak.

A kedd a gyakorlat és az elmélet jegyében telt. A 7. C osztályosok irányításával a tornateremben "Cinegetánc" néven, az Alma zenekar nótájára, zenés ugrabugrálással, vidám hangulatban telt az első szünet.

A 2. és 3. óra alatt az egészséges fogápolásról és személyi higiéniáról tartott előadást a közösségi teremben Tompa Szabina, iskolánk védőnője. Előbb az alsós, majd a felsős osztályok képviselői hallgathatták meg a jó tanácsokat.

Ugyanezen a napon délután az egészség témájához kapcsolódó versek és prezentációk bemutatása zajlott a közösségi teremben.

Otthonunk veszélyeket is rejt. Sok, vigyázatlan embert érhet saját lakásában baleset. És ha már megtörtént a baj, jó, ha rendelkezünk némi elsősegély nyújtási ismerettel. Szerdán délelőtt Samu Hedvig tanárnő és az elsősegélynyújtó szakkör tagjai mutatták be tudásukat betegvizsgálat és ellátás témában. A bátrabbak ki is próbálhatták az alkalmazott mesterfogásokat.

A szerdai délutáni programok a tornateremben zajlottak. Testnevelő tanáraink vezetésével egészségmegőrző sportvetélkedő zajlott az 5-6., majd a 7-8. osztályos gyerekek csapatai között.

A csütörtöki nap sokféle programot kínált az érdeklődőknek.

Most is volt "cinegetánc" a tornateremben. Az aulában védőnőnk a népszerű egészségkerekes játékot vezette, melyben a kérdésre helyesen válaszolók nyereményért pörgethettek. Mellettük a Dacziné Dúzs Julianna által vezetett Békési Biokultúra Egyesület mutatta be vegyszermentes kertészeti módszerekkel nevelt zöldségeit és gyümölcseit, melyeket gusztusos tálalásban megkóstolhattunk, illetve ihattunk a zöldség- és gyümölcslevekből is.

A délelőtt folyamán diákjaink egy része látogatást tett a Szépségvarázs Stúdió kozmetikájába, ahol Szabóné Hagymási Anikó mesterkozmetikus vezette be az ifjú lányokat a szépségápolás művészetébe.

Közben a tornateremben újra szólt a zene: Domokos Petrával és Durkó Judittal aerobikozhattak felsős tanulóink.

A tornatermi programnak délután is volt folytatása: Korcsog György irányításával a felsősök kosaras játékokban élhették ki egészséges mozgásigényüket.

A pénteki napra jutott a projekt értékelése. A fő szervező, Samu Hedvig tanárnő a közösségi teremben értékelte a gyereket teljesítményét. Az első három helyezett osztály képviselői pedig jutalmakat vehettek át.

A természettudományos munkaközösség által szervezett egészséghét segítője volt a HeppStúdió, a Testnevelés munkaközösség, Dávidné Gyarmati Zsuzsanna tanárnő, a Diákönkormányzat vezetője, és Tompa Szabina védőnő.

A projektet támogatta az iskola Diákönkormányzata, a Heppiskola Gyermekeiért Alapítvány, valamint a Biokultúra Egyesület. Köszönjük munkájukat!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!