Élményszerzés – másképp!


Mozgalmasan telt az I. félév a református iskola 4. b osztályában.

Nagyon sok békéscsabai és helyi programban vettünk részt, melyeket a gyerekek nagyon élveztek, sok-sok tudással és felejthetetlen élményekkel gyarapodtak.

A Meseházban kézműveskedtünk, ahol őszmanót, majd őszi illatzsákot alkottunk. A karácsonyi készülődés sem telhetett a Meseház csodája nélkül, decemberben karácsonyfadíszeket készítettünk természetes anyagokból. A Meseházban nemcsak alkotni lehet, hanem a meseszoba megihleti a gyerekeket, a fantáziájuk elkalandozik, akár az Óperenciás-tengeren túlra is. Nagyon izgalmas, mulatságos, tanulságos kis előadásokat adtak elő kis diákjaim, melyeket élvezettel hallgattunk. Jó volt készülődni a Meseházba, hiszen már előtte az iskolában tanakodtak, terveztek, hogy mit fognak előadni.

A Munkácsy Mihály Múzeum nagyon izgalmas időszakos kiállítást kínált az ősszel. A jégkorszak elevenedett meg a gyerekek előtt a Jégkorszak – Most! című kiállításon. Egy érdekes ismertető vezetett végig bennünket a kiállításon, melynek végén a terem közepén lévő kövületeket, csontokat kötelező volt megtapogatni. Nagyon élvezték a gyerekek, így közvetlen tapasztalás útján egészen más volt az élmény, mint az iskolában könyvekből. Az időszakos kiállítás megtekintése után bebarangoltuk a múzeum állandó kiállításait. Legnagyobb sikere a természettudományi kiállításnak volt, ahol vidékünk állat- és növényvilágával ismerkedhettünk meg.

Voltunk a Jókai Színházban is, ahol a Ládafia című előadást néztük meg. A Napsugár Bábszínházban jókat nevetgéltünk Az elvarázsolt egérkisasszony történetén, majd a különleges, újszerű Firka mesét láthattuk, mely Munkácsy Mihály munkásságából, műveiből adott egy kis ízelítőt, mely jól kiegészítette a múzeumban látottakat.

GyarakinéTomasovszki Janina osztályfőnök


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!