Nőnapi siker a kosárlabdásoknál!


Békési SZSK - EKF-EGER-KOK SE: 100-95 (30-29; 27-19; 20-29; 23-18)

Verőfényes, tavaszba forduló vasárnap. Nőnap, amiről a BSzSK nem feledkezett el, hiszen egy szál virággal köszöntötte a mérkőzésre kilátogató hölgyeket.

Vasárnap délután, pont a szieszta ideje, de ennek ellenére teltház a sportcsarnokban, ahol még a karzat is tömve volt.
A mérkőzést sima hazainak könyvelhette el magában mindenki, hiszen az egri oroszlánokat idegenben megvertük. Meglepetésben reménykedtek a héten az egri játékosok. Meg is leptek bennünket, egy hihetetlen jó kezdéssel, amiben ők voltak jobbak. Sok, túl sok távolról indított kosarukkal hol ők vezettek, hol 1 ponttal jöttek utánunk. A hármasokat több játékosuk is biztonsággal lőtte be. A mi oldalunkon akkor stabilizálódott valamelyest a csapat, amikor a GU felsorakozott. A jól megszokott dob és duda hangja mintha felrázta volna őket. Az első negyedet így 30-29-cel zártuk.
Viszonylag sűrű cserével kezdett dolgozni a Balog edzőpáros. Kis Gergő beállítása jókor jött. Nagyon hasznos és szép játékot láttunk ismét az irányítónktól! Centereink is egyre többször jutottak dobáshoz, így viszonylag stabil vezetéssel mehettünk ki a félidő utáni szünetre:57-48.
A szünet után gyorsan rontottunk is a helyzetünkön. A védekezésünk sem volt túl fényes, valamint kapkodni kezdtünk. Hol gyönyörű labdaszerzés, hol a sajátunk eladása, hol egy csodás összehangolt kosár, hol egy önfejű kísérlet jellemezte ezt a szakaszt. Meg is lett az eredménye: 77-77 volt a harmadik negyed vége.
Ismét az önmagunk után loholás jellemezte a játékunkat. Még Csordás Ákos érces hangja is kevés volt, hogy eljusson minden játékosunkhoz az ÉBRESZTŐ rigmus. Fej-fej mellett haladva , ideges játékkal jellemezhetjük a Gladiátorok harcát: volt, hogy 5x tettük fel a labdát, amíg bement. Zsíros Gabi bravúrosan megszerzett egy labdát, amit aztán azon nyomban el is adtunk. Rácz Kata (szurkoló) a következőket mondta erről a szakaszról:
" Nagyon izgalmassá vált a meccs, mert mindig csak 1-ponttal vittünk. Belül azért tudtam, hogy győzni fogunk. Nekem ma Kovács Benedek játéka tetszett a legjobban. A sapkázás óriási volt!" Hosszú időn keresztül állt az eredményjelző is, mert nem született kosár egyik oldalon sem. De a vége azért "kiegyenesedett"! Meglett a 100. pont is Koma Daninak köszönhetően, kicsivel a lefújás előtt.

Békési SzSK - EKF-Eger-KOK SE: 100-95

Nem sokat pihenhet a csapat, hiszen kedden Kecskemétre utazunk, ahol 16.30-tól lesz a következő bajnoki mérkőzésük.

Békési SZSK - EKF-EGER-KOK SE: 100-95

(30-29; 27-19; 20-29; 23-18)

Jv.: Pozsonyi László, Gergely Cs., Domán I. Kommiszr: Bukta B.

Krstic D.: 10/6; Solevic N.: 12/6; Kovács B.: 20; Koma D.: 17; Béres N.: 2;
Kis G.: 16/12; Zsíros G.: 4; Csorba Sz.: 4; Nagy Cs.: 3/3; Dan-Ioan B.: 4; Farkas G.: 8/6;

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.

Fotó:Pusztai Gábor- sportphoto.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!