100%-os volt a Surman Box Club érmekből!


Ifj. Antóni Antal és Kovács Erik is jól szerepelt az Utánpótláskorú Ökölvívók Seregszemléjén

A győri Molnár Vid Bertalan Művelődési központ adott otthont az idei év utánpótláskorú versenyzők idei seregszemléjének. A szinte magyar bajnokságnak beillő versenyen rekordlétszámú mezőny jött össze: 51 egyesület 310 versenyzője lép a kötelek közé (150 férfi junior, 126 férfi serdülő, 36 junior lány). A négy napos viadalon idén először indulnak lányok is. A létszámnak megfelelően egyszerre két szorítóban zajlottak a mérkőzések.

Egyesületünk sajnos az anyagi szűkösség miatt nem indíthatta el minden olyan versenyzőjét, akik indulhattak volna, ezért két fő kiválasztására került sor! Ennek megfelelően Ifj. Antóni Antalra és Kovács Erikre esett a választás. Ők képviselhették a Surman Box Club színeit a rangos versenyen.

Antóni a serdülő 48kg-os kategóriában, míg Kovács a junior 48kg-os kategóriában vágott neki a 4 napos versenysorozatnak. A versenyzőket edzőként Id. Antóni Antal és Kovács Roland kísérte el.

Mind két versenyzőnk a 16 között előnynyerőként léphetett a legjobb 8 közé, ahol Antóni Antal a nyíregyházi Varga Márkkal küzdhetett meg az éremért. Nagyon kemény mérkőzést hozott a találkozó és az igazsághoz hozzátartozik, hogy versenyzőnk, nem minden esetben hozta a tőle elvártat, de ennek ellenére egyhangú (3:0) arányban győzte le ellenfelét és jutott a másnapi elődöntőbe. Ekkor már a vecsési Lőczi Rolanddal kellett megküzdenie. Antóni végig rajta volt ellenfelén és irányította a mérkőzést. Az előző napi teljesítményétől eltérően kiválóan bunyózott és végig irányította a mérkőzést. Nagyon nagy meglepetés érte edzőinket, mikor 2:1 arányban a vecsési fiút hirdették ki győztesnek.

Junior korcsoportú versenyzőnk Kovács Erik az éremért Rácz Lászlóval a hajdúszoboszlói Papp László Akadémia versenyzőjével küzdhetett meg. Erik nagyon határozottan az edzői utasításoknak megfelelően azonnali támadásokba kezdett és ez igen hatásosnak bizonyult mivel az első menetben TKO-s győzelmet aratott. A döntőbe jutásért Kreicz Dániel Győri Gladiátor egyesület versenyzőjével küzdött Erik. Nagyon határozottan kezdett ekkor is az előző naphoz hasonlóan. Végig irányította ellenfelét és több tiszta ütéssel találta el. Az eredményhirdetésnél szintén "hidegzuhany" érte edzőinket, mivel a bírók szerint Erik is 2:1 arányban alul maradt.

A versenyen jelenlevő több szakember szerint mind két esetben jobbak voltak versenyzőink, de sajnos a bírók egy része másként látta. Ez is szép eredmény, hiszen az érmek szempontjából 100%-ot hoztak versenyzőink.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!