Pofon parti Kiskunfélegyházán, és Finnországot is bevettük


Sikeres hétvége a Surman Box Clubnál

2015. május 23.-án Magyarországon túl, Finnországban is érdekeltek voltak versenyzőink.

Surman Zoltán Jr. és Kovács Erik a kiskunfélegyházi pofon partin lépett szorítóba, míg a közel két évtizednyi pihenő után Nagy Gyula a profik között Finnországban húzott kesztyűt.

Kovács Erik a juniorok 50kg-os súlycsoportjában mérkőzhetett meg a BTE versenyzőjével Karácson Norberttel. Eriket az első menetben láthatóan zavarta ellenfele fordított felállása, de a menet végére olyannyira ráérzett a bunyóra, hogy több megrendítő erejű jobbhorgot is bevitt. Ennek következtében a bírónak számolnia is kellett a BTE versenyzőjére. A továbbiakban végig határozottan irányította ellenfelét és nem fért kétség ahhoz, hogy amennyiben pontozásra kerülne a sor, abban az esetben versenyzőnk keze lendülhetne a magasba.

  • versenyzőnkön látszik az akarás, kitartás és a fejlődés is szembetűnő, szakmai teljesítményében. Az idei évben még rendkívül sok mérkőzés fog reá várni. Az igazi eredményeket, az elkövetkezendő 2016-os esztendőben várom majd tőle.

Surman Zoltán Jr. a Szegedi Box Klub versenyzőjével Faragó Gáborral mérkőzhetett meg ismételten. A két fiú idén egyszer már találkozott, de akkor Zoli egy kisebb betegséggel küszködve állt ki ellenfelével szemben és nem tudta igazán önmagát adni, így egy igen kemény mérkőzés alakult ki. Ennek ellenére, akkor is és most is ő győzött. Ezen a napon Zoli nagyon szépen és éretten öklözve, mondhatni könnyedén győzte le ellenfelét. Kétség nem fért hozzá, hogy mi lesz a mérkőzés eredménye, hiszen a szegedi fiú nem igazán tudott semmilyen hatásos ütést bevinni versenyzőnknek.

  • Zoli ezen a napon nagyon szépen és okosan bunyózott. Ez lenne amit el várnék tőle, pontosabban ez lenne az alap, annyival kiegészítve, hogy több akciót indítson, vagyis a támadások, visszatámadások számát növelje, abban a felfogásban bunyózva, amit ezen a mérkőzésen csinált.

Nagy Gyula hosszú idő elteltével ismét neki látott ökölvívó kesztyűjének beolajozásához. Közel két évtizedes kihagyást követően Békésen tért vissza 2015. május 9.-én, igaz a profik között, ahol is egy igen szép és jól felépített mérkőzésen, nagy fölényben győzte le ellenfelét, Bimbó Lajost. Gyuszi 2015. május 23.-án Finnországban lépett szorítóba a helyiek versenyzője ellen, akit Francis Bosco Chiu-nak hívnak. Versenyzőnk elszántsága és szakmai tudása maximálisan a helyén volt és ennek megfelelően a 2. menetben TKO-s győzelmet aratott.

- Nagyon örülök, hogy Nagy Gyuszi ismét az ökölvívás "szolgálatába" állt. nagyon fontos szerepet tölt be az egyesületünk életében és természetesen hosszútávon a versenyzésben és, mint edzőként is számítok rá, és ennek megfelelően úgy néz ki, hogy az idei év nyarának végén egyesületünk Mezőberényben is megnyitja kapuit!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!