| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Békési kézművesek a milánói expón!Forrás: BékésMátrixMegjelent: 2015 Július 6. ( Hétfő ) 10:26
Kocsor Imréné kosárfonó népművészt Dávidné Gyarmathy Zsuzsanna népművész és Dávid László tanár váltották. Képes beszámoló Milánóból, az Expóról, a Magyar pavilonból.

A Népművészeti Egyesületek Szövetségének közreműködésével mesterség-bemutatókat, foglalkozásokat és játszóházat tartanak kézművesek a Világkiállítás közönségének.

Békés a kosárfonás őshazája, hiszen a Körösök völgye – fűzvessző termesztése – lehetőséget biztosított a szakma kibontakozására a paraszti kultúrában. A két hét alatt az ide látogatók figyelemmel kísérhették, hogyan készül el egy bevásárló kosár, egy tálca, lábasalátét, kenyérkosár, vagy egy éppen abban a percben új formára megálmodott használati tárgy.

Mint azt Kocsor Imréné hírportálunknak elmondta, egésznapos bemutatókat tartott, melyen a közönség körbe vette és egy egy munkafázis elkészültekor lelkesen tapsolt, nagy sok pozitív élménnyel és a békési Népművészeti Kosárfonó Bt termékei iránt érdeklődővel sikerült találkozniai a két hét alatt.Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=72899_bekesi_kezmuvesek_a_milanoi_expon" width="650" height="430">

Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?