Készülnek a Gladiátorok a szezonra!


Múlt héten megkezdte a csapat a felkészülést a következő szezonra. Balog Lajos irányításával zajlottak az edzések. Még nem teljes kerettel, de nagy elszántsággal vetették bele a munkába magukat a fiúk. - Balog Vilmos Edző cikke.

Hétfőn csatlakozott a csapathoz Koma Dani, valamint az új igazolásunk, Kertész Dani. Lassan teljessé válik a keret. Még Krstic Danielre kell várni, aki csak jövő héten érkezik Békésre.

Mi változott?

A légiósokra vonatkozó szabály változott. Csak 1 nem hazai nevelésű játékos szerepelhet az NBI B- s csapatokban. Ez bennünket hátrányosan érintett, hiszen a keretünkben három ilyen játékos volt tavaly. Dan Babut még júniusban bejelentette, hogy befejezi az aktív játékot, tőle az évzáró vacsora alkalmával elköszöntünk. A másik távozó Nikola Solevic lett, aki kikerült a szűkebb keretből.

Nagy Ádám bejelentette, hogy munkahelyi illetve családi okok miatt egyelőre szünetelteti a kosárlabda tevékenységét. Így Ó sem kezdte meg az alapozást a korábbi társakkal.

Még egy távozó lehetséges. A fiatal Nagy Csaba felvételt nyert Szegedre, így Ő elkerül csapatunktól egy időre.

Ami nem változott. Továbbra is szerepltetni kell a felnőtt csapatban egy fiatal, 95- ös vagy fiatalabb játékost. A következő idényben ez a szabály már nemcsak az alapszakaszra vonatkozik, hanem az egész bajnokságra.

Csapatunkhoz igazolt, hazatért Nyíregyházáról Plavecz Tamás, akire elsősorban az U20- as bajnokságban számítunk, de a bővebb NBI B- s keretnek is tagja lesz. Marad egyesületünknél Vámos László, Molnár Ákos és Molnár Tamás, akik szintén a felnőttekkel készülnek majd.

Béres Nándor, Korcsmáros Péter és Kondor Bekény ügyében még van néhány elvarratlan szál, így róluk még tárgyalni kell a Békéscsabai KK vezetőségével. Szintén Békésre tart a szomszéd várból a junior korosztályból kiöregedett Fodor Bálint is, az ő esetleges átigazolásáról is tárgyalnia kell a két klubnak.

Itt tartunk!

És mi a célunk? A tavalyi év teljesítményét túlszárnyalni, előrébb lépni nemcsak helyezésben, hanem játékban is.

Ehhez gyűjtik az erőt a játékosok a következő napokban. Majd felkészülési mérkőzések sorát lejátszva szeretnénk a bajnokságra egy összeszokott csapatot összerakni, amely valóban képes a tavalyi alapszakasz 5. helynél előrébb lépni.

Már augusztus 22- re tervezünk edzőmeccset, majd ami már biztos, a Viharsarok kupán lép parkettre a BSZSK hazai környezetben. A vendégek NBI B- s csapatok lesznek, az Oroszlányi SE, az Óbudai Kaszások és az Eger egyesülete. Szeptember 2. hétvégéjét Egerben tölti a csapat a Dobó kupán, ahol a hazaiak mellett a Bp. Honvéd és a MEAFC csapataival találkozunk. Szeptember 19-20. az oroszlányi Bányász kupa időpontja. A Salgótarjánnal és a Honvéddal találkozhatunk a tornán. A bajnokság október elején indul.

Tehát rövidesen jönnek a mérkőzések. Nem kell már sokat várni a mérkőzésekre a drukkereknek sem. smile hangulatjel

Hajrá BSZSK! Hajrá Békés! Hajrá Békés megye!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!