A Békési TE az ökölvívó régiós csapatbajnokságon


Ferhat Nassim láz miatt nem tudott ringbe lépni.

2016.01.30-án megkezdődött az ökölvívó régiók közötti csapatbajnokság. A bajnokság két csoportban zajlik, Nyugati – csoport és Keleti – csoport. Mindkét csoport négy régióból áll. Az "országos"döntőbe végül négy csapat kerül, ahol a döntőbe jutott csapatok körmérkőzéses formában döntik el a végső helyezéseket. A mérkőzéseket junior és ifi korcsoportban rendezik.

Az első fordulóban az Észak-Alföldi Régió csapata, Debrecenben a DVSC ökölvívó termében fogadta a Dél-Alföldi Régió válogatottját. A Dél-Alföldi Régió színeiben, ifi korcsoport 91 kg-ban a Békési Torna Egylet versenyzője Ferhat Nassim is mérlegre állt. Versenyzőnk a mérkőzés előtt, a bemelegítéshez készülődve rossz közérzetre panaszkodott, ekkor kiderült, hogy magas láza van. Bár ő így is vállalta volna a mérkőzést, de ilyen állapotban nem léphetett ringbe, így mérkőzés nélkül veszített. Ellenfele a debreceni Söprűs Zsolt volt. A programban tizenhat pár húzott kesztyűt, a fordulót az Észak-Alföld nyerte 22:10 arányban.

A Békési TE következő versenye 2016. 02. 10-2016. 02. 13. között, a Budapesten megrendezésre kerülő Énekes István Emlékverseny lesz, melyet szintén ifi korcsoportban rendeznek. Ez lesz az év első, és egyben az egyik legnagyobb országos versenye az ifik számára, ahol az elért eredmény meghatározó lehet az év hátralévő részére az erőviszonyok felállításában.

Békési TE utazását a régiós csapatbajnoki fordulóra a Békés Drén Kft. biztosította.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!