Van videó megfigyelő rendszere? Vagy csak tervezi?


Megjelent: 2016 Március 7. ( Hétfő ) 09:56
Módosítva: 2016 Március 8. ( Kedd ) 16:02
Fontos, hogy ne feledkezzünk el a rendszerek rendszeres felülvizsgálatáról illetve ellenőrzéséről sem. Hiszen a videó rendszer tulajdonosok sok pénzt áldoznak (kivéve, akik olcsón szereznek valamilyen ismeretlen paraméterrel rendelkező rendszert a neten) a biztonságuk érdekében egy jó minőségű videó rendszerre.

Telepítés után egy pár hétig figyelemmel kísérik ennek működését és a vélt vagy valós hibát rögtön jelzik is. Az újdonság varázsának elmúltával már egyre ritkábban követik figyelemmel a rendszer működését, kivéve, ha valamilyen rendkívüli esemény következett be.

Ilyenkor a legtöbb esetben rossz minőségű vagy semmilyen képet sem tudnak visszanézni és ebben a pillanatban szembesülnek azzal, hogy fölöslegesen adták ki a pénzüket.

Ez a kis összefoglaló is az ilyen problémák elkerülése miatt született, hogy a biztonsági rendszerük ne legyen kidobott pénz.

Az alábbi hibákkal találkozunk leggyakrabban szervízelés, javítás közben.
- a kamera lencséje koszos, pókhálós (mely nappal nem látható, de éjjel viszont teljesen elrontja a képet, ami miatt nem értékelhető a felvétel).
- elállítódott az optika vagy a kamera
- elé építettek vagy pakoltak valamit
- kábelszakadás (pl: egérrágás miatt)
- hiányoznak kameraképek
- nincs bekapcsolva a rögzítő
- meghibásodott a merevlemez
- tönkre ment tápegység
- a távoli elérés nem működik, mert számítógépes hálózatot szereltek, internet szolgáltatót váltottak vagy mobiltelefont cseréltek.

Nemrégiben több millió forintos kárt okozó betörés történt és semmilyen felvétel nem volt az eseményről. A rendszer átvizsgálásakor megállapítottuk, hogy a rögzítő ki volt kapcsolva (mert tavaly nyáron elkezdett sípolni és ez volt a leggyorsabb és a "legolcsóbb" megoldás).

Visszakapcsoláskor kiderült, hogy hibás a merevlemez, el volt fordulva az egyik kamera, a másik környéke annyira pókhálós volt, hogy alig látott át rajta a kamera nappal, éjjel pedig a pókháló szálakról visszaverődő infra fénytől semmit sem látott. Abban az esetben, ha nem vitték volna el a rögzítő monitorját más feladat ellátására, akkor ez a hiba hamarabb kiderült volna.

Fontos: Hetente legalább egy alkalommal nézze meg a rögzítő élő és visszajátszott képeit, a kültéri kamerákat rendszeresen tisztítsa. A rendszer műszaki ellenőrzését félévente, de minimum évente egy alkalommal, szakemberrel végeztesse el, hogy a rendszere mindig megfelelően működjön...., hogy nyugodtabban alhasson!

Iroda telefonszám: +36 66 413 795 / +36 30 66 420 98

Szerviz telefonszám: +36 30 94 34 692 / +36 30 66 420 98

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!