Sikeres hétvége a Surman Box Club-nál


Nicolea Talpos nemzetközi emlékversenyen járt a Surman Box Club, ahol majdnem 100%-os volt a csapat!

2016. április 9-én került megrendezésre a Romániai Nagyszalontán a Nicolae Talpos emlékverseny.

Immáron 6. alkalommal rendezték meg az egykori kitűnő ökölvívó, Nicolae Talpos emlékversenyt. Nicolae Talpos, Európa- és világbajnoki részvételek mellett az 1984-es Los Angeles-i Olimpián is kötelek közé lépett. A rendkívüli ökölvívó alig 28 évesen egy tragikus autóbaleset következtében hunyt el.

A Surman Box Club hét versenyzővel indult rajta. Antóni Levente gyermek korcsoport 31kg, Surman Áron gyermek korcsoport 33kg, Simonka Rajmund serdülő korcsoport 43kg, Juhos István serdülő korcsoport +76kg, Ifj. Antóni Antal junior korcsoport 57kg, Kontimér József ifjúsági korcsoport 60kg és Kovács Kristóf Elit korcsoport 64kg.

Antóni Leventének sajnos ezen a napon nem volt ellenfele, így ő nem versenyezhetett. A csapatból elsőként Simonka Rajmund lépett a kötelek közé, romániai ellenfelével szemben. Rajmund a tőle megszokott módon, igen határozottan kezdett és ennek következtében egy igen erős nyomás alá helyezte ellenfelét. Két meneten keresztül magabiztosan irányított versenyzőnk és a második menet végén számolni is kellett ellenfelére, aki a harmadik menetre ki sem jött, így Rajmi TKO-val győzött. Surman Áron egy nagyváradi versenyzővel mérte össze tudását. Áron az első menetben nem igazán találta magát, de ennek ellenére egy szoros menet kerekedett ki. A második és harmadik menetben ritmust és taktikát váltva hatalmas pofonokban részesítette ellenfelét, így pontozásos győzelemmel zárt. 12. párban lépett szorítóba Ifj. Antóni Antal, akinek ez ellenfele Varga Alex, romániai versenyző volt. Antóni kissé "csendesen" kezdett, de még idő előtt "felébredt" és iszonyatosan jól bunyózott. Nagyon rég vártuk tőle ezt a rendkívüli ökölvívást. A csapatból ezen a napon a legjobb teljesítményt nyújtotta Antóni, a mérkőzés végig parázshangulatú volt és kiemelkedő akciókat láthatott a közönség. Juhos István a 13. párban lépett szorítóba Crist Bora ellenében. Pisti nem babonás, ezért nem zavarta a 13-as szám, hogy ebben a párban kellett mérkőznie. Viszont ellenfelének annál rosszabbul jött ki a dolog, hiszen az első menetben kialakult párharc következtében egy "együttes" találatot követően ellenfelünkre számolni kellett a bírónak. Pisti valamivel gyorsabb volt és keményebben talált. A romániai versenyző nem is tudta folytatni a mérkőzést és első ránézésre az sem volt kizárva, hogy esetlegesen orrtörést szenvedett. Versenyzőnk az első menetben TKO győzelmet aratott. Juhos István után Kovács Kristóf következett a csapatból. Ellenfele a debreceni Kovács Dávid volt. Versenyzőnk végig magabiztosan bunyózott. A debreceniek edzője nem igazán sportszerűen viselte, hogy versenyzőjénél jobb a Surman Box Clubos versenyző, így elkezdett "üzengetni" a másik sarokba. Kristóf ettől nem jött zavarba, hiszen bízott a sarkában lévő edzőkben (Antóni Antal, Ignácz József, Surman Zoltán) és végig végre hatva az utasításokat, magasan verte ellenfelét egyhangú pontozással. A csapat utolsó versenyzője ezen a napon Kontimér József volt, aki a Tápiómente versenyzőjével, Lakatos Tiborral mérkőzött. Kontimér nem hajtotta végre a tőle kérteket, amely meg is bosszulta magát, mivel pontozásos vereséget szenvedett.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!