Elsőre közel egy milliót nyertek a Városvédők


Megjelent: 2016 Június 6. ( Hétfő ) 08:19
Módosítva: 2016 Július 7. ( Csütörtök ) 18:32
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból, a Nemzeti Együttműködési Alap 2016. évre vonatkozó NEA-16-M jelű „Civil szervezetek működési célú támogatása 2016.” című pályázati kiíráson a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület közel egy millió forintnyi támogatást nyert.

A pályázat célja a magyar nemzeti civil önszerveződés működésének támogatása, a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásainak kiteljesedésében való segítése, a civil szervezetek működési költségeihez való hozzájárulása és finanszírozása révén.

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület támogatási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti Összetartozás kollégiumához, amelynek keretében utólagos elszámolás mellett, 100 %-os támogatási előleg formájában bruttó 850.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázat 95.000,- Ft önerővel biztosított összege 945.000,- Ft.

Az egyesület a támogatást eszközpark kialakítására, az egyesület működését elősegítő - költséghatékonyabb - eszközök beszerzésére fordítja, továbbá arculati elemek megvalósulását is tervezi, amelyekkel rendezvényeken, fórumokon képviseltetheti magát.

Az eszközök beszerzése hozzájárul a városvédő egyesület céljainak elérésében, mint felvételek készítése Békés kulturális örökségéről, elősegítve a szellemi, tárgyi kultúra megőrzését a jövő generációja számára. A helyi és helytörténeti értékek megőrzése, felelevenítése érdekében a középiskolás korosztály számára minden évben vetélkedőt szervezünk társintézményeinkkel. Az eszközbeszerzés hozzájárul ahhoz, hogy az egyesületet mindezek megvalósítására alkalmas szintre hozza. Az eszközpark fejlesztésével az egyesület társcivilszervezeteivel, partnereivel való együttműködés magasabb foka valósulhat meg, számos új kapcsolat és lehetőség kialakításának reményével.

Az egyesület Alapszabályban meghatározott céljait tekinvte a támogatásból megvalósuló eszközbeszerzés révén, Békés épített örökségének feltárása és védelme, a külhoni magyarsággal - elsősorban testvértelepüléseinkkel - való szorosabb kapcsolat kiépítése, megszilárdítása a cél. Az egyesület a híd szerepét igyekszik betölteni a határon túli magyarsággal, elsősorban a romániai Hegyközkovácsival és a szerbiai Magyarittabéval. A testvértelepülések célja az egymás közti kulturális és gazdasági kapcsolatok kiépítése, erősítése. A testvérvárosi kapcsolat a határokon átível, különösen fontos ez a Kárpát-medencében, ahol a magyarságot számos határ választja el egymástól.

Pályázati azonosító: NEA-NO-16-M-0306

www.nea.bekesivarosvedok.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!