Békési DAC: Nyeste Ágnes a Junior válogatottban!


Nyeste Ágnes a serdülő és ifjúsági válogatottsága után bemutatkozott a junior válogatottban is. Miskolcon, rendkívül erős mezőnyű versenyen, Ági 400 méteren és a 4X400 méteres váltó tagjaként képviselte hazánkat.

400 méteren, délelőtt 11-kor, nagy melegben, az egyes pályán, remekül futott. Az ötödik helyen ért célba. A váltóban még jobban teljesített, feloldódva, 57,4-el a váltó legjobb eredményét érte el. A csapat bronzérmet vehetett át. Összesítve a női válogatottat csak a csehek előzték meg.

Kiváló futásának köszönhetően, Ágit meghívták az U23-as válogatottba is, a Szlovéniába, Mariborba megrendezendő viadalra.

A junior válogatott viadal utáni két napon, szintén Miskolcon, az ifjúsági országos bajnokságot rendezték meg. Szilágyi Petra, a gerelyhajítók nagy létszámú mezőnyében, erős sorozat után, 39,74-el az ötödik helyen végzett. Fodor József súlylökésben, hatalmas egyéni csúcsot dobott (14.90 m), amivel szintén ötödik lett. Szilágyi Emma az 5 kilométeres gyaloglásban hatodik helyen ért célba.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!