A halláscsökkenésről és felismeréséről!


Ha a hallás a kérdés, Békésen ránk mindig számíthat! Minket mindig megtalál Békésen a Rendelőintézetben. Szolgáltatásaink: - Ingyenes hallásvizsgálat - Ingyenes próbahordás - Hallókészülék elemek - Egyéni illesztékek (zajvédő, uszodai) - Hallókészülék tisztítószerek - Hallókészülék állítás, programozás - Javítás, tisztítás

A halláscsökkenés
A halláscsökkenés nagyon gyakori jelenség. Világszerte több mint 500 millió embernek van hallásproblémája. Ez a szám 2015-re becslések szerint 700 millióra nő majd. Ennek az az elsődleges oka, hogy egyre növekvő zajszintű környezetben vagyunk kénytelenek élni. Ez a probléma nem csak az idősödő korosztályt érinti. Előítéleten alapuló tévedés, hogy a nagyothallás kizárólag az idősebb embereknél fordul elő. Az összes hallássérült ember 50%-a 65 évnél fiatalabb sokan közülük pedig gyermek, vagy fiatal. Olvasson többet a gyermek, fiatal és felnőtt nagyothallók tapasztalatairól, és az igénybe vehető segítségről.

A korai felismerés szerepe a halláscsökkenés rehabilitációjában
Korunkban a nagyothallás népbetegségnek számít. Egyre több a hallásproblémával küzdő ember, és egyre fiatalabb korosztályból. A halláscsökkenés felderítése nem is olyan könnyű feladat, mint azt gondolnánk, ugyanis a romlás fokozatosan következik be, ezért szinte észrevehetetlen. Gondos önmegfigyeléssel, illetve szakszerűen kivitelezett hallásméréssel azonban már korán felismerhetjük, és kezelhetjük a nagyothallást. A halláscsökkenés általában nem a nagyothallónak, hanem a környezetének okoz először problémát. Érdemes tehát odafigyelni a hozzátartozók, ismerősök visszajelzéseire. Ha gyakran figyelmeztetik Önt rokonai, kollégái, barátai, hogy ne beszéljen hangosan, vagy halkítsa le a televíziót; ha az a véleménye, hogy az emberek motyognak az orruk alatt, és nem beszélnek elég hangosan vagy érthetően, és emiatt már volt kellemetlensége, ne habozzon, keresse fel a legközelebbi hallásvizsgáló állomást, ahol szakorvosaink és asszisztenseink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, és megoldást kínálnak problémájára. Fontos, hogy a halláscsökkenésre minél korábbi stádiumban fény derüljön, mert a sikeres rehabilitáció esélye ebben az esetben sokkal nagyobb.

Felnőttek halláscsökkenése

A hallási képesség csökkenése összefügghet az öregedési folyamattal, de ez nem jelenti azt, hogy ebbe szó nélkül bele kell törődni. Különösképpen akkor nem, ha ez befolyásolja az életminőséget, a kommunikációt a családdal és a barátokkal. Meglepő, hogy milyen sok idős ember él együtt a nagyothallással annak ellenére, hogy a segítség nagyon könnyen elérhető. Néha a család vagy a barátok adják meg a kezdő lökést.

Védje hallását!
Mindennapjaink forgatagában hangzápor zúdul ránk. Ezek közül néhányat szeretünk, mások viszont zavarnak minket. Ezeket zajként éljük meg. A legtöbb, amit tehetünk, természetesen az, ha megóvjuk hallószervünket ezektől a zajoktól. Ez sokszor nehéz, de számos lehetőség adódik a védelemre, otthonunkban, szabadidőnkben és a munkahelyünkön egyaránt. Lehetőség szerint kerüljük el a zajos helyeket, és törekedjünk arra, hogy egészséges hangkörnyezetet hozzunk létre magunk körül. Hallásunk a kommunikáció nélkülözhetetlen összetevője, így társas jóllétünk fontos feltétele. Lényeges tehát, hogy vigyázzunk a hallásunkra!

VÁRJUK ÖNT: Békés, József A. 5. Telefon: 30-984-1438 Rendelési idő: Hétfő és Csütörtök 14-17 óráig.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!