Ötvenhat Öröksége - A Magyar Szabadság Éve


Megjelent: 2016 Október 14. ( Péntek ) 20:21
Módosítva: 2016 Október 14. ( Péntek ) 21:38
A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványhoz támogatási kérelmet nyújtott be. A pályázat célja, hogy előmozdítsa az 1956-os forradalmat és szabadságharcot méltató, továbbá a magyar antikommunista hősökre emlékező kulturális programok, rendezvények szervezését azzal a céllal, hogy hozzájáruljanak a társadalmi emlékezet ébren tartáshoz, valamint a közös értékeken, múlton és kultúrán alapuló magyar közösségi identitás erősítéséhez.

2016. október 14-én 15 órára invitáltuk Békés város érdeklődő lakosságát, melyen három érdekes előadáson vehettek részt az érdeklődők.

Az egyesület három olyan nagy tudású, városában elismert előadót kért fel, akik méltó módon tudják prezentálni a forradalom és szabadságharc történéseit. Sós Sándor és Mucsi András történelem szakos tanárok, valamint Szilágyiné Szabó Ágnes magyar szakos tanár, JAKkendő-díjas író előadását élvezhették a jelenlévők a forradalom akkori, békési színterén, a városi Galéria épületében.

Az előadássorozatot az "1956-os Emlékbizottság" támogatta, és az "A magyar szabadság éve" elnevezésű programsorozat keretében valósult meg.

Tételek: 1 - 20 / 52 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!