Dankó Béla országgyűlési képviselő sajtóközleménye.


A kötelező betelítési kvóta elleni küzdelemben Magyarország polgárai csak a kormányra és a kormánypártokra számíthatnak

Dankó Béla, dr. Kovács József és Vantara Gyula, Békés megyei országgyűlési képviselők közös sajtótájékoztatót tartottak a november 8-án lezajlott, Alaptörvény módosításáról szóló szavazáson történtekkel kapcsolatban.

Dankó Béla a módosító javaslat előzményeit taglalva tájékoztatott, hogy 2015-ben példátlan mértékű népvándorlási hullám érte el Európa határait. Másfél millióan lépték át illegálisan a schengeni határokat. A bevándorlás komoly kulturális és gazdasági integrációs problémát és jelentős terrorveszélyt okozott. A kényszerbetelepítésről elsőként Európában Magyarország kormánya népszavazást kezdeményezett. Az október 2-ai népszavazáson az érvényesen szavazó választópolgárok 98 százaléka voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre. Ezzel létrejött az új egység Magyarországért. Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését, a kötelező betelepítési kvóta elutasítását.

Orbán Viktor miniszterelnök október 10-én nyújtotta be a Magyarország Alaptörvényének hetedik módosítására irányuló javaslatot. A szavazásra november 8-án került sor.

Ez az Alaptörvény-módosítás a 98 százalékos többség, 3 millió 300 ezer ember akaratán nyugszik. Több ez, mint bármilyen párt szavazóbázisa a rendszerváltozás óta eltelt negyedszázad történetében.

Az Alaptörvény módosító javaslata világosan kimondja:

  • Magyarországon csak a magyar Országgyűlés által elfogadott törvény szerinti eljárásban hozott döntés alapján lehet élni.
  • Világosan megtiltja idegen népesség betelepítését.
  • Egyértelművé teszi, hogy Magyarország alkotmányos önazonossága nem korlátozható, szuverenitásából fakadó területi egységére és népességére vonatkozó elidegeníthetetlen rendelkezési joga nem kérdőjelezhető meg.

Azonban a módosításra irányuló javaslat nem került elfogadásra az ellenzéki pártok felelőtlensége miatt. A szavazáson 134 képviselő vett részt, ebből a Fidesz és a KDNP képviselői (131 fő) igen-nel szavazott, míg 3 független képviselő (Fodor Gábor, Kész Zoltán, Kónya Péter) nem-mel. A Jobbik, az MSZP és az LMP távolmaradt a szavazástól.

Egyértelművé vált, hogy a kötelező betelítési kvóta elleni küzdelemben Magyarország polgárai csak a kormányra és a kormánypártokra számíthatnak. Az ellenzéki pártok felelőtlenül cselekedtek. A Jobbik és az MSZP is hazudott, becsapták az embereket: korábban ugyanis mindkét párt a törvénymódosítás támogatásáról nyilatkozott.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!