Gyűjtődoboz segíti a koraszülött mentő beszerzését!


Vizsnyiczai Sándor vállalkozó boltjában is lehet adományt adni a nemes ügyért. Ma délután Békésen Dr. Abdulrahman Mohamed gyermekgyógyász főorvossal közösen indították el a gyűjtést.

Mint azt Dr. Abdulrahman Mohamed hírportálunknak elmondta, évente közel 250-300 koraszülött jön a világra a megyében és szinte minden koraszülött szállításra szorul a Békés Megyei Központi Kórház Koraszülött intenzív osztályára.

A különleges földrajzi viszonyok miatt Gyula-Debrecen és Gyula-Szeged távolság minden irányba közel 120-120 kilométer emiatt jobb lenne helyben még egy koraszülött mentőautó készenlétbe helyezése.

Békésen már több szervezet csatlakozott az akcióhoz, legutóbb a Madzagfalvi Napok alatt volt adománygyűjtés.

Vizsnyiczai Sándor elmondta, régi barátja kezdeményezésében mindenképpen segíteni szeretett volna, hosszú ideje figyelemmel kíséri a főorvos munkáját és szeretné támogatni elképzeléseit.

Aki tehát szeretné támogatni a koraszülött mentő beszerzését, megteheti az alábbi számlaszámon:

VIHARSARKI KORASZÜLÖTTMENTŐ ALAPÍTVÁNY

54000131-11035374-00000000

illetve személyesen a Vizsnyiczai Vas-Szerelvény Kereskedésben a Kossuth L. u. 28. szám alatt elhelyezett adománydobozba.

Dr Abdulrahman Mohamed és az alapítvány ezúton is köszöni a segítséget minden jószívű adományozónak, aki bármilyen összeggel hozzájárul az ügyhöz.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!