Megoldást kell találni az előre fizetős gázóráknál!


Mucsi András képviselőt számos ügyben megkeresik a választók. A vegyes tüzelés során keletkező salak elszállítását a január 26-i testületi ülésen vetette fel, erre már válasz is érkezett.

Az újabb probléma is sok békésit érint. Sokaknak "töltős gázórájuk" (hivatalos nevén előrefizetős mérő) van otthon. Az ENSZK FŐGÁZ Zrt honlapján ezt olvassuk: "Az előrefizetős mérőnél az elfogyasztott gázmennyiség elszámolása nem utólag történik, hanem a kártyás telefonokhoz hasonlóan a fogyasztást megelőzően. A gázszolgáltatás igénybevételéhez a szükséges gázmennyiség díjának befizetésével fel kell tölteni a feltöltőkártyát. Otthon ezt a kártyát be kell helyezni a gázmérőbe, és így a megvásárolt gázmennyiséggel feltölteni a mérőt. A mérő kijelzőjén látható, hogy hány m3 gáz áll még rendelkezésre. A mérő a felhasználható gázmennyiség elfogyasztása után elzárja a gáz útját, ezáltal nem enged további fogyasztást."

Békésen számos család használja ezt. Bár a honlap szerint Békésen három helyen is lehet "földgázt vásárolni", tehát a kártyára tölteni, de a megadott helyeken erről nem tudnak. Az ügyfeleknek jelenleg Békéscsabára kell beutazni, sorszámot húzni, elmenni a postára, majd a csekbizonylattal visszamenni, megint sorszámot húzni és aztán ügyet intézni. A képviselő szeretné elérni, ha Békésen is meg lehetne ezt oldani és az ügyfélszolgálati iroda lehetőséget nyújtana arra, ha Békésen is fel lehetne tölteni a kártyát. Ehhez fel kell mérni az igényeket. Mucsi András az ügyben aláírásokat fog gyűjteni.

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 bekes_megyei_kartyafeltolto_helyek 33.51KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


gázóra