Hangversenyen voltunk


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Békés, József Attila u., 12
Iskolánkban nagy gondot fordítunk a tehetséggondozásra és a tanórákon kívül megszerezhető műveltségre is. Nemcsak a zeneiskolások ismereteit bővítjük zenei téren, hanem évek óta lehetőséget biztosítunk a zene iránt érdeklődő gyerekeknek hangversenybérlet megvásárlására, melyhez a Heppiskola Gyermekeiért Alapítvány rendszeresen támogatást nyújt.

Ebben a tanévben már második alkalommal mentünk el 60 tanulóval a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ színháztermébe; ahol a Filharmónia Magyarország ifjúsági bérleti hangverseny-sorozata keretében most a legnagyobb méretű rézfúvósokkal ismerkedtünk meg.

A Heavy Brass Guys Tuba Quartet látogatott el Békésre két tenor tubával és két basszus tubával. Ez az egyedi, különleges formáció a Kárpát-medence egyetlen rendszeresen működő tuba kvartettje. Az előadás szórakoztató és ismeretterjesztő is volt egyszerre; a zenészek bemutatták a hangszer sokoldalúságát. Reneszánsz táncok, népdalok és rajzfilm zenék is szerepeltek a repertoáron. Egy kellemes órát töltöttek el a gyerekek a hangversenyen, ahol közelebb kerültek a zenéhez.

Kovácsné Sas Éva

könyvtárostanár


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!