Magabiztos győzelem a Mizse ellen


Szombaton itthon léptek pályára csapataink a Lajosmizse ellen. Azonban a mérkőzés mellett, egy nemes cél érdekében is összegyűltünk az este folyamán. Ugyanis a mérkőzés előtt átadásra került 150 000 Ft, plusz a mérkőzés teljes bevétele, amit Polgár Zoltán, a Békési FKC ügyvezetője adott át a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány vezetőjének.

Remekül kezdte csapatunk a mérkőzést, az 5. perc elteltével már 5-1-re vezettek, azonban néhány hibát kihasználva a vendégek hamar egalizálták az eredményt. Ám egy másodpercre se torpant meg csapatunk, pár percen belül már ismételten megnyugtató előnyre tettek szert a fiúk 10-5-ös eredménnyel. A félidő második felében remekül tartotta előnyét csapatunk, az utolsó percekben tudott közelebb kerülni a szünet előtt a Lajosmizse csapata, így végül 17-14-es eredménnyel mentek pihenőre a csapatok.
A második játékrészt remekül kezdte csapatunk, Kovács és Herczegh góljaival a 40. percben 24-16-ra növelték előnyüket a fiúk. A mérkőzés hátralevő részében tartva előnyét csapatunk a vártnál magabiztosabb győzelmet aratott a békési publikum előtt.

Békés-Drén KC - Mizse KC 32 - 24 (17-14)

Békés: VIKOR F. - HERCZEGH J. 5, Szilágyi D. 3, CIFRA T. 7 (2), Varsandán Á. 1, Oláh G. 3 (3), KOVÁCS P. 8. Csere: Domokos D., Pajkó L. (kapusok), KOPCSÁK J., Mezei 1, Gazsó P., Sebestyén Cs. 4, Polgár T., Felföldi G., Kánya L.

Mizse legjobb dobói: Tamás 6, Benke 6 (2)

Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3.

Papp Bálint (edző): - Kellő motivációval játszottunk, agresszív védekezésünk jó kapusteljesítménnyel párosult, melynek köszönhetően a vártnál könnyebben tartottuk itthon a pontokat.

Gratulálunk a csapatnak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!