Ízig-vérig Békés!


Újabb színes könyvvel mutatkozik be Békés városa, amelynek címe Ízig-vérig Békés lesz. A kiadvány ideális ajándék a fa alá.

Az új könyv, amely a három kötetesre tervezett sorozat második tagja, a mai Békést fogja bemutatni. Az öt témakör, amelynek keretében az intézmények, épületeink, sikereink, ismert polgáraink bemutatásra kerülnek, a következők: közösség, környezetünk, kultúra, sport, szabadidő. A vásárolók megismerhetik többek között a békési madzag történetét, a BÉTAZEN-t vagy a Békési Értéktárat is. A csodás fotók döntő többsége 2016-2017-ben készült vagy készül ez év nyaráig. Az Ízig-vérig Békés elsősorban a város népszerűsítése érdekében készül, tehát turisztikai kiadványról van szó, de alkalmas elszármazott szeretteink megajándékozására vagy csupán arra, hogy az itt élők rácsodálkozzanak a város szépségeire, értékeire.

A szerkesztőség tagjai: Sápiné Turcsányi Ildikó igazgató, Szegfű Katalin újságíró, Túri Andrea igazgatóhelyettes, Koszecz Sándor igazgató, Mucsi András tanár, Apáti-Nagy Lajos fotós, könyvelő, Gazsó János nyomdász, fotós, Serfecz Dávid városvédő, a civil ház munkatársa. A kiadvány várhatóan októberben vagy novemberben kerül bemutatásra. 2018-ban várható az Üdvözlet Békésről második kötete, így egy három kötetes igen komoly értéktár kerülhet az olvasók polcaira három év leforgása alatt.

A könyv kiadója a Családért Alapítvány.

Mucsi András

oktatási és kulturális tanácsnok


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!