Óvónő és nyugalmazott tanár a két Nefelejcs-díjazott


Idén két személyt díjaztak. Kocsorné Krizbai Anna vezető óvónőt, a Békési Óvodák és Bölcsődék Kórusának vezetőjét, és Hégely László nyugalmazott tanárt.

Április 8-án kilencedik alkalommal adták a Békési Galéria nagytermében a Nefelejcs-díjat. Az elismerést az idén 12. életévébe lépett Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület tagsága ítéli oda olyan személyeknek, akik különösen sokat tettek és tesznek Békés város közoktatásáért, közművelődéséért, a civil tevékenységek gazdagításáért. A díj hölgyek esetében egy nefelejcs virágmotívummal ellátott arany medál, míg a férfiaknál egy zsinóros mellény.

Idén két személyt díjaztak. Kocsorné Krizbai Anna vezető óvónőt, a Békési Óvodák és Bölcsődék Kórusának vezetőjét, és Hégely László nyugalmazott tanárt. A díjazottakat Béres Istvánné, a Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatója, valamint Mucsi András, kulturális és oktatási tanácsnok méltatta. Kiemelték, hogy mindketten hosszú ideje szolgálják a békésieket önkéntesen végzett kultúraszerzői munkásságukkal, sok szép percet szereztek a helyi zenebarátoknak, miközben pedagógusi munkájukat is mindenkor magas színvonalon látták el.

A díjazottakra meglepetés műsor is várt. Fellépett Szűcs Ákos és Szeverényi Barnabás versmondó, továbbá a Belencéres Néptáncegyüttes. Az díjazottak helyszínre "csalogatásának" részeként nagy sikerrel mutatkozott be a Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Teleki utcai Tagóvodája, valamint a Hégely Laci bácsi vezette, gyerekekből álló citeratársulat is. A hangulatos rendezvény a szokásoknak megfelelően a szeretetvendégséggel ért véget.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!