Diákpolgármester választás: az ifjúságért dolgoznak


Békés ifjúsága diákpolgármestert és diák-alpolgármestert választott.

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Gál Andrást, a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium pedig Kecskeméti Gábort indította a diák polgármesteri székért. A jelöltek teljes erőbedobással kampányoltak az elmúlt 2 hét alatt. A kampányhét alatt a békési ifjúság megismerkedhetett a jelöltekkel, tervezett programjaikkal, melynek közös pontja a sport volt.

Az összesített szavazatok alapján a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium jelöltje, Kecskeméti Gábor győzte meg legjobban az ifjúságot, így 2017-18-as évben ő képviselheti az érdekeiket.

Kecskeméti Gábor kampányszövege:

"Mindenekelőtt szeretnék bemutatkozni: Kecskeméti Gábor vagyok, a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium tizenharmadik évfolyamos tanulója. Itt szereztem belügyi rendészeti tagozaton érettségit, jelenleg pedig közszolgálati ügyintéző tagozaton tanulok. Erősségem a sport: focizok, kosárlabdázom, erősítek, de nem idegen tőlem a társastánc sem. Mivel az iskolámban sokan gondolják azt rólam, hogy közösségi ember vagyok, mindenkivel megtalálom a hangot, ezért döntött úgy a diákönkormányzat, hogy engem jelöl diákpolgármesternek. Úgy gondolom, hogy ilyen progresszív csapat élén vállalhatom ezt a megmérettetést.

Célom az, hogy Békés a nevéhez mérten nyugodt, befogadó és pozitív legyen, ugyanakkor azonban diákbarát, a tanulókat megszólító programokban bővelkedő. Milyen eseményekre is gondolok? Akik ismerik a Kecskeméti Gábor nevet, azok valószínűleg először a sportra gondolnak, így közös sporteseményekre, általunk szervezett kirándulásokra, fordított napokra, sárkányhajózásra, tanár-diák vetélkedőkre, mérkőzésekre, diákcsere-programra – ezek a programok javíthatnák a különböző iskolák közötti kapcsolatot.

Megválasztásom esetén tehát több sport- és kulturális rendezvényt szeretnék szervezni Békés diákjai számára. Jó lenne, ha a testvérvárosi kapcsolatok elmélyülnének, akár diákcsere-programra is kaphatnánk lehetőséget.

Természetesen találkozhattok velem az elkövetkezendő évben a diákságot érintő eseményeken. Úgy gondolom, hogy csak motivált és cselekvő csapattal lehet célt érni, ezért a stábom tagjainak támogatását is igénybe fogom venni."

Gál András kampányszövege:

"Gál András vagyok, a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola Óvoda és Kollégium diákpolgármester-jelöltje. A kézilabda iránti szeretetem és érdeklődésem 6 éves koromban kezdődött. Családommal Sárospatakon élek, de az iskola és a kézilabda Békéshez köt.

Békésre a kézilabda szakosztály felkérésére érkeztem, hiszen a Békési Kézilabda Klub az ország egyik legjobb utánpótlás nevelő egyesülete. A kézilabdaklub révén ismertem meg a Szegedi Kis István Református Gimnáziumot. Az iskola keresztyén szellemisége nem áll tőlem távol, hiszen a Sárospataki Református Gimnáziumba jártam. Az iskolaválasztást jó döntésnek tartom, hiszen segítőkész, megértő, támogató légkör vesz körül.

A kézilabda csapatban irányító pozícióban játszom így a szervezés és irányítás, másokkal való együttműködés közel áll hozzám. A csapatban betöltött pozícióm révén tapasztalatot szerezhettem abban, hogyan kell másokkal együttműködve egymásért, egy közös célért küzdeni.

Örömmel tölt el, hogy ebben az évben a felnőtt csapatban is bemutatkozhattam, osztálytársammal Pankotai Bencével együtt.

Stábommal Békés ifjúsági életét szeretnénk színesebbé tenni. Fontosnak tartjuk az iskolák közötti szorosabb együttműködést. Diákpolgármesterként iskolák közötti éjszakai focibajnokságot, sárkányhajóversenyt, sportdiscot hirdetünk.

Távolabbi célunk között szerepel a MALÉV ujjászervezése SZKIRG néven."

Kecskeméti Gábor diákpolgármester és Gál András diák-alpolgármester ünnepélyes beiktatására az ünnepi képviselő-testületi ülésen, mely egyben a várossá nyilvánítás 44. évfordulóján, 2017. április 13-án, 15 óra 30 perckor kerül sor a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ színháztermében. A város kulcsát és a megbízóleveleket Izsó Gábor polgármestertől vehetik át az ifjú városvezetők.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!