E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Hajnalig tartott az Áprilisi Batyus TáncházForrás: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális KözpontMegjelent: 2017 Április 11. ( Kedd ) 09:08
Frissítve: 2017 Április 11. ( Kedd ) 09:09
Helyszín: Kulturális Központ
Vidám hangulatban, nagy létszámú érdeklődő részvételével zajlott 2017. 04. 08-án az Áprilisi Batyus Táncház a Belencéres Néptáncegyüttes próbatermében.

Sokan voltunk. Köszönhető ez talán annak, hogy most már később sötétedik, melegebb az idő is, jobb a kedvünk, szívesebben mozdulunk ki otthonról, de inkább a társaság teszi. A hajnalig tartó foglalkozást Mahovics Tamás néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere vezette, a talpalávalót most egy fiatal együttes, a Talléros Zenekar húzta. A gyermekek szinte fáradhatatlannak tűntek. A gyermekjátékok, mondókák egyszerűbb tánclépések mind nagyon pezsdítően hatottak rájuk. Szívesen táncolt együtt több, mint két órán keresztül kicsi és nagy. Ezt követően az ifjúsági és felnőtt férfi tánckar tagjai mutattak be szólótáncokat, ráhangolódva ezzel az est második felére, amikor már a legkisebbek elbúcsúztak a táncháztól és a felnőttek vették birtokukba a Petőfi u. 21. szám alatti épületet.A táncrendben a gyermekjátékokat és táncokat moldvai, györgyfalvi, mezőségi táncok követték majd szabad rendelés alapján húzta a zenekar.

Köszönjük a támogatást a Nemzeti Kulturális Alapnak.

A következő ilyen jó hangulatú táncházat gyermeknapkor tartjuk. Légy Te is a vendégünk!

- - - 

Falfesték akció a Mesterházban!

(X) Reklám 

(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?