Évértékelő a Kétegyházi Petőfi Polgárőr Egyesületnél


Kétegyházi Petőfi Polgárőr Egyesület 2017. április 7.-én 17 órakor tartotta éves Közgyűlését.

A Közgyűlést megtisztelte jelenlétével Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, Domak Péter r. őrnagy Elek Rendőrőrs parancsnoka, Fábián László r. őrnagy Lökösháza Határrendészeti Kirendeltség alosztályvezetője, Kalcsó Istvánné Kétegyháza polgármestere – aki maga is polgárőr.

Árgyelán Istvánné elnök köszöntötte a megjelenteket, majd szerény ajándékot adott át a napokban születésnapját ünneplő Kalcsó Istvánnénak és Gyarmati Sándornak.

Megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt és a két jegyzőkönyv hitelesítőt, majd elfogadták a napirendi pontokat.

Árgyelán Istvánné elnök ismertette a 2016. évben végzett tevékenységeket, részletesen beszámolt a bűnmegelőzés területén végzett munkáról. Megemlítet azt a rendkívüli esemény, amikor tettlegesen bántalmazták a szolgálatban lévő polgárőrt.

A gazdasági-pénzügyi és felügyelő bizottsági beszámolók után ismertetve lett a 2017.évi költségvetési tervezett.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke köszöntötte a Kétegyházi Petőfi Polgárőr Egyesület tagjait. Elismeréssel szólt a tagság önkéntes bűnmegelőző munkájáról, melyet a település közbiztonságának érdekében végeznek. A beszámolókból kitűnt, hogy egy nagyon jól működő, takarékosan gazdálkodó egyesület tevékenykedik Kétegyházán. A rendkívüli esemény mellett nem lehet szó nélkül elmenni – mondta a BMPSZ elnöke:

- Bízik az igazságszolgáltatásban, hogy a tettes példaértékű büntetést kap, mivel a polgárőr maradandó sérülést szenvedett. További munkájukhoz sok sikert, erőt, egészséget kívánt.

Kalcsó Istvánné polgármester megköszönte a polgárőrök munkáját, melyet a település közbiztonsága érdekében végeztek. Biztosította az egyesület tagjait, hogy ebben az évben is számíthatnak az önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatására. Mint a település polgármestere mélyen elítéli azt a eseményt ( és személyt ), amikor a közfeladatot ellátó polgárőrt bántalmazták.

Domak Péter r. őrnagy Elek Rendőrőrs parancsnoka megköszönte a sok közös szolgálatot és azt az áldozatos munkát, melyet a polgárőrök végeztek a bűnmegelőzés és a közbiztonság érdekében. Bízik abban, hogy a jövőben a közfeladatot ellátó polgárőr hasonló incidens nem éri. Rendőrség ebben az évben is számít a polgárőrök munkájára.

Fábián László r. őrnagy Lökösháza Határrendészeti Kirendeltség alosztályvezetője, köszönetet mondott az elmúlt évben végzett közös szolgálatokért, melyet a polgárőrök végeztek a lakosság és az ország biztonsága érdekében. Ez évi tevékenységükhöz sok sikert kívánt.

A beszámolókat és a 2017. évi költségvetési tervezetet egyhangú szavazással elfogadták.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke 3 polgárőrnek (Varga Sándorné, Varga Ferenc, Varga Tamás), oklevelet és ajándékot adott át kimagasló polgárőr munkájukért.

Kötetlen baráti beszélgetéssel zárult a Közgyűlés.

Tételek: 1 - 20 / 40 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!