Cillancs a macska és társai nagy sikert arattak


Mesékre mindenkinek szüksége van, ugyanis a valóságot túllépve a mesékben bármi megtörténhet, amit a képzelőerőnk elbír.

Például a tárgyak életre kelhetnek, a rút lehet szép, a kicsi és gyenge legyőzhetetlen óriássá válhat...

Aki tegnap délelőtt a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban megnézte a Meskete Meseszínház előadásában Csukás István "A házőrző macska" című meséjét egy olyan történetbe csöppenhetett bele, melyben különböző kisállatok beszélgetni tudnak egymással és összefogva, közös erővel még egy betörőt is sikerül megfutamítaniuk.

Az óvónénik remekbeszabott játékának köszönhetően a szemünk láttára vált igazi házőrző hőssé Cillancs a macska (Bartyik Anna), valamint segítőtársai Sámuel az egér (Nagyné Megyeri Ágnes), Klotild a veréb (Balogh Erika) és Herkules a kutya (Dr. Farkas Istvánné). A pórul járt betörőt Vozár Sándorné alakította. A vidám és tanulságos kis történetet színpadra írta és rendezte Mészárosné Fábián Ilona.

A 9:00 és 10:30 órakor kezdődő két előadásról távozó csupa-csupa csillogó tekintetű, mosolygós arcú kisegyerek is alátámasztja a fenti igazságot, a mesékre szükségünk van.


Találkozzunk legközelebb is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!