Áldott ünnepet kíván Kovács Dániel


A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium igazgatója az intézmény vezetőivel együtt minden dolgozónak, diáknak, szülőnek és együttműködő partnernek áldott ünnepeket kíván az alábbi kis írással.

Jézus ezt mondta: "Én vagyok a feltámadás és az élet…" (János 11.25) Ez igaz örök távlatainkra tekintve, de evilági élet- és munkamozdulatainkra, alkotó jó szándékunkra nézve is.

Jézus – feltámadt!

Negyedszázaddal ezelőtt a Szegedi Kis István Református Gimnázium – feltámadt!

Ha egy évtizeddel azelőtt (vagy még annyival sem) valaki azt mondta volna, hogy egy ateista-materialista félvilágnyi szuperhatalom egyik pillanatról a másikra összeomlik, és a romjain többek között a békési református egyházi oktatás is – feltámad, a szólót komplett bolondnak néztük volna. Talán azért tartjuk mindezt pusztán papi stílusgyakorlatnak, mert folyton azt emlegetjük, hogy intézményünk – "újraindult". Mint ha láttunk volna valaha is garantáltan halottat – "újraindulni". Morbid komikum ugye? De lehet, hogy még egy ilyen nyakatekert fogalmi ficamban is könnyebb hinni, mint a Feltámadás transzcendens valóságában. Csak, hogy ne kelljen egzisztenciális mélységeinkig megküzdenünk a húsvéti Istenesemény fenséges tartalmával: – Feltámadás. Felvállalva a tény előtt Tamás harcát a meggyőződött végkifejletig: "Én Uram, és én Istenem!" Csendes halódásaink idején ezért nincsenek aztán erőmegfeszítésekre sarkalló hitbeli távlataink.

Negyedszázaddal ezelőtt a Szegedi Kis István Református Gimnázium – feltámadt!

És elkövetkezendő új életében sem lesz elég az életben maradásához kevesebb, mint az élő húsvéti hit a halál felett győzelmet vevő Élet = Jézus Krisztus – győzelmében.

Békés, 2017 Húsvétján

Kovács Dániel igazgató




Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!