Nicolae Talpos Emlékversenyen a Surman Box Club Fiataljai


Egy arany és két ezüst érem a nemzetközi tornáról.

2017. április 7-9 között került megrendezésre immáron 7. alkalommal ez az emlékverseny, amely egy kiváló ökölvívóra emlékeztet, aki a romániai Nagyszalontáról jutott el az 1984-es Los Angeles-ben zajló nyári Olimpiára.

Az ökölvívó tornán három ország (Románia Németország, Magyarország) 11 csapatából mérték össze tudásukat az ökölvívók.

A Surman Box Club 5 fővel vett részt. Surman Áron (serdülő 38,5kg), Antóni Levente (serdülő 43kg), Simonka Rajmund (junior 50kg), Juhos István (junior 80kg), és Kovács Erik (ifjúsági 56kg).

Áron és Levente végül nem tudtak indulni a versenyen, mert súlycsoportjukban az ellenfelek visszaléptek.

Simonka Rajmund a nagyszalontai Vass Norberttel csaphatott össze a döntő mérkőzésen az elsőségért. Rajmi nem hozta a tőle elvárt tudást, valami zavarta és nem tudta végrehajtani az edzői utasításokat. Az utolsó menetben már "magához tért", de az már kevés volt a győzelemhez.

Juhos István egy német versenyzővel, Sahin Berkanal csapott össze az első helyért. A német versenyző a második menettől fizikálisan versenyzőnk felé kerekedett és István pontozásos vereséget szenvedett, így neki is az ezüstérem jutott.

Kovács Erik ellenfele a Jungblut Jan volt romániából. Erik végig fölényesen bunyózott ellenfelével szemben és így nem fért kétség a győzelméhez. határozottan és igen keményen osztották a fiatalok a pofonokat, amely csatározásból rendre jobban jött ki versenyzőnk, így szerezve meg az első helyezést ezzel a győzelemmel.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Surman Box Club