Ismét Diák Olimpiai Bajnok Juhos István


A Surman Box Clubos Juhos István ismét megnyerte a Diák Olimpiát

2017.április 12-15 között került megrendezésre az utánpótlás korú ökölvívók Diák Olimpiáját. Négy korcsoport (fiúk, lányok serdülő és junior korosztálya) ökölvívó vettek részt Magyarország legnagyobb utánpótlás seregszemléjén. A versenyen két szorítóban egyszerre küzdött a több mint háromszáz induló.

A Surman Box Clubot Serdülő korcsoport 38,5kg-ban Surman Áron, junior korosztály 50kg-ban Simonka Rajmund, 60kg-ban Antóni Antal, és 80kg-ban Juhos István képviselte.

Áronnak ez volt élete első nagyobb versenye. Több alkalommal indult egynapos pofon partikon, de ilyen nagy, többnapos versenyen még nem vett részt. Ezt a versenyt teljesen tapasztalatszerzésnek terveztük be számára. Súlycsoportja a serdülő korcsoport leg népesebb csoportja volt. Már a 16 között ringbe kellett szállnia, ahol az oroszláni Molnár Tiborral mérhette össze tudását. Áronon a "nagyon akarás" látszódott és mondhatni ez okozta a vereségét. Sajnos nem figyelt igazán a megbeszélt taktikára, csak "egyszerűen győzni akart". Végig harcolta a meneteket és egy ign szoros kemény mérkőzésen maradt alul pontozással.

Junior 50kg-ban Simonka Rajmund az éremért való küzdelemben a hajdúszoboszlói Papp László Akadémia versenyzőjével, Jónás Szebasztiánnal nézhetett "farkas szemet". Ezen a mérkőzésen győzelemmel számoltunk ismerve Rajmund harcos jellemét. Viszont a mérkőzés kezdetétől fogva, a reá nem jellemző módon kettős fedezékkel kezdett el hátrafelé mozogni és az akciókat sem kezdeményezte. Ellenfele ezt kihasználva egyre nagyobb lendülettel támadta, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a vezető bíró két alkalommal is számolt versenyzőnkre és a második számolást követően le is léptette, így döntőfölényes vereséget szenvedett versenyzőnk.

Ugyan e korcsoport 60kg-os kategóriájában Antóni Antal húzott kesztyűt. Ellenfele a budapesti KSI versenyzője Budai Attila volt, akivel már a tavalyi országos bajnokságon is találkoztak ahol akkor is és most is egy szoros pontozásos vereséget szenvedett versenyzőnk. Az országos bajnokságon, talán még mondhatni jogos is volt a szoros vereség, de ezen a találkozón nem erről szólt a mérkőzés. Antóni végig kézben tartotta a mérkőzést és rendkívül szép és látványos akciókat, találatokat vitt be ellenfelének. Ennek ellenére ellenfelünket hozták ki pontozással győztesnek s bírák.

Junior 80kg-os súlycsoportban mérettette meg magát Juhos István, aki a tavalyi évben a serdülő +76kg-os kategóriában nyerte meg ezt a tornát.

Versenyzőnk a döntőben az előző napon egy igen nagy csatában továbbjutó Veres Tibor Hajdúsámsoni versenyzővel küzdhetett meg az elsőségért. Ezen a mérkőzésen a hajdúsági versenyző nem diktált akkora tempót, mint azt megelőző napon. Juhos az első két menetet egy "csepp izzadtság nélkül" aludta át. Ezzel a hozzáállással tette szorossá a mérkőzést. Nem tartotta be a kért utasítást, amelynek a második menetet követő szünetben edzője hangot is adott. Ekkor tért "észhez" és mondhatni a harmadik menetben "tanári" boksszal múlta felül ellenfelét. Ennek köszönhetően is 3:2 arányú pontozással sikerült csak nyerni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!