Az Otthon Melege Program keretében újabb pályázatok lesznek el


2017. augusztus 7-től ismét lehet pályázni mosógép vagy hűtőszekrény cseréjére, az alprogram keretösszege 600 millió forint, amit a lakosság arányában osztanak el a régiók között.

A kiírásra régiónként eltérő időpontban lehet majd jelentkezni. A mosó- vagy hűtőgépek cseréjére megjelenő új pályázaton a vételár felét, de a háztartási nagygép energiaosztályától függően maximum 25.000 Ft-os, 40.000 Ft-os vagy 45.000 forintos vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni.

2017. június 6-tól lehet jelentkezni a kazánok, kémények felújítására kiírt alprogramra, amelynek keretösszege 3,5 milliárd forint. Az eredeti tervekkel ellentétben különválasztották a konvektorok cseréjét, ennek pályázati feltételeit várhatóan május elején teszik közzé, a mintegy 1,5 milliárd forintos keretösszegre július közepétől lehet majd beadni a jelentkezéseket.

A 2014-ben elindított program eddig több mint 120 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé, a mintegy 23 milliárd forint támogatással eddig hét kiírást zártak le sikeresen. Már kétszer volt hűtőgépcsere-program, több mint 60 ezer család kapott támogatást, és egyszer volt lehetőség mosógépek cseréjére, abban az alprogramban 25 ezer családot támogattak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!