Fenntarthatósági témahét a Rákóczi utcai alsó tagozaton


A Szegedi Kis István Református Általános Iskola Rákóczi utcai alsó tagozata is csatlakozott az országosan meghirdetett FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT programjaihoz. A témahét megtartásával az volt a célunk, hogy felhívjuk tanulóink figyelmét a fenntarthatóság fontosságára, környezetünk védelmére.

A hetet papírgyűjtéssel kezdtük. Tanulóinknak szüleik, nagyszüleik segítségével több tonna papírt sikerült összegyűjteniük.

A hét során az alsó tagozatos gyermekek egy videofilm megtekintése során ismerkedtek meg a papírkészítés történetével, a környezettudatos papírhasználattal és a papír újrahasznosításával. Tanulóink a gyakorlatban is kipróbálhattak egy hagyományos eljárást, a papírmerítést. Megtapasztalhatták, hogyan készülhet hulladékpapírból könyvjelző, képeslap, falikép. Az elkészült papírlapot változatosan díszítették, többen házi kedvenceiket örökítették meg. A lapokat minden osztály lapozható könyvformába kötötte össze. Másodikosaink a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról beszélgettek, olvastak, majd interaktív feladatok segítségével gyakorolták a hulladékok szétválogatását. A 3. évfolyamra járó tanulók a környezetvédelemmel és a természetvédelemmel kapcsolatos cikkekből, képekből, fotókból csoportmunka keretében tablókat és plakátokat készítettek. A legnagyobbak virágokat ültettek balkonládákba, ezzel szépítve és barátságosabbá téve iskolai környezetünket. Az elkészült munkadarabokból kiállítást rendeztünk, amely ráirányítja a gyerekek figyelmét a fenntarthatóság fontosságára.

Alsó tagozatos munkaközösség

Tételek: 1 - 20 / 80 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!