E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

177 békési családnak segítenek a lakhatás megoldásában.Forrás: Békés Város ÖnkormányzataMegjelent: 2017 Május 13. ( Szombat ) 17:31
Békés Város Önkormányzata összesen 177 lakást tart fenn, ebből 154 darab van szociális alapon bérbe adva, ami jól mutatja a városi önkormányzat szociális érzékenységét.

További 15 db van piaci alapon kiadva, ezzel is enyhítve a békési akut albérleti problémát.

Békés város képviselő-testülete április 25-én fogadta el a Polgármesteri Hivatal 2016. évi munkájáról szóló tájékoztatót. Ebben a lakásgazdálkodásról is szó van. Az önkormányzat célja a szociális bérlakás-állomány fenntartásával elsősorban a kevesebb jövedelemmel rendelkező, nem megfelelő lakhatási körülmények között élő családok lakhatásának biztosítása. Az elbírálásnál fontos szempont továbbá az önkormányzati vagyon állapotának megőrzése. Ennek ellenőrzése a városgondnokság feladata, de az ellenőrzésben részt vesznek a lakásügyekkel foglalkozó bizottság tagjai is. A feladat ellátásával összefüggésben folyamatos nyilvántartást vezet a hivatal a lakásigénylést benyújtó kérelmezőkről, valamint a bérleti joggal rendelkező bérlőkről. 2016. évben 22 db lakásigénylés került benyújtásra, melyet a Képviselő-testület Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottsága bírált el. 88 db lejárt lakásbérleti szerződés került a Képviselő-testület döntésének megfelelően meghosszabbításra. Egyéb lakásügyekben 27 db előterjesztés készült, ahol a kérelmezők tájékoztatása megtörtént. 2016. évben 19 db kamatmentes kölcsön igénybevételére vonatkozó kérelem érkezett, ezekkel is támogattuk a békési családok házépítését, első lakáshoz jutását. Négy tartós bérlőnk megvásárolta az általa évek, évtizedek óta bérelt lakást, és nyolc további lakást megvásároltunk.

Mucsi András

Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottság

elnöke

Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?