Elismerések a küldöttgyűlésen


Éves küldöttgyűlését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK). Elismeréseket adtak át és megállapodást írtak alá a kormányhivatallal.

A gazdasági önkormányzat legfőbb döntéshozó szervezete elfogadta a kamara etikai bizottságának és ellenőrző bizottságának 2016-os évi tevékenységéről szóló tájékoztatóját, továbbá a BMKIK 2016. évi tevékenységéről, gazdálkodásáról és beszámolójáról szóló előterjesztést is. Az elnökség tárgyalta a 2017. évi programtervét és költségvetés-tervezetét, amelyet szintén jóváhagytak.

Megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A 2011-ben kötött hasonló együttműködés megújításáról és bővítetéséről szóló okmányt május 17-én írta alá a kormányhivatal főigazgatója, dr. Takács Árpád és az iparkamara elnöke, dr. Orosz Tivadar, az iparkamara küldöttgyűlésén, a kormányhivatal épületében.

Az együttműködési megállapodás célja, hogy a kamara és a kormányhivatal hozzájáruljon Békés megye gazdasági szereplőinek megerősödéséhez, valamint a megyében székhellyel, vagy telephellyel rendelkező vállalkozások stabil működésének és további fejlődésének elősegítéséhez. A felek megfogalmazzák benne annak szándékát, hogy az egymás közötti, és ezáltal a vállalkozásokkal történő információáramlást segítik. Mindezt teszik a foglalkoztatottak számának növelése, valamint a már meglévő munkahelyek megtartásának elősegítéséért.

A gyűlésen díjazták a kiemelkedő teljesítményt felmutató térségi cégeket és szakembereket. Eszerint az év Békés megyei kamarai vállalkozója díjat idén Kása István Zoltán kapta meg. Az év Békés megyei ipari vállalkozása a KAZÉP Kazánjavító és Szerelő Kft. lett. Az év Békés megyei kereskedője, szolgáltatója a békéscsabai Bora-Ital Kiskereskedelmi Kft., az év Békés megyei kézműves vállalkozója Palkóné Zámbó Edit. A Dr. Gyalog Sándor Emlékdíjat Hódsági Tamásnak ítélték.

A részletekért kattintson a kamara honlapjára:

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!