Nógrádi György és Dankó Béla fóruma Békésen.


A Nemzeti Konzultáció témakörét érintő Lakossági Fórumot tartottak Békésen. Dankó Béla országgyűlési képviselő meghívására Nógrádi György egyetemi tanár, biztonságpolitikai szakértő érkezett a településre.

Az előadás témája a migrációs helyzet volt, mely ma az egyik legfontosabb, mindenkit érintő probléma.

Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntőjében elsősorban a Nemzeti Konzultációs ív kitöltésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

2015 óta Magyarország és egész Európa a migránsok nyomása alatt áll. Akik zűrzavart, felfordulást, félelmet, bűncselekményeket, terrorakciókat hoztak. Magyarország Kormánya számos intézkedést tett ez ügyben. Megerősítették a jogi határzárat, kerítések épültek, s a kötelező betelepítési kvótát sem fogadják el. Országunkba a 2016. július 5-ei jelentős jogszabályváltozások hatályba lépéséig 17.800-an jutottak be, azóta ez a csökkent. 2017 januárjáig mindössze 470 tiltott határátlépés történt. Rendőrségi adatok szerint 2017. május hónapjában 15-éig 68 migráns került elfogásra.

Nógrádi György előadásában elmondta, hogy évente 4-szer annyi migráns van. Ausztráliába, a Perzsa-Arab öbölbe, az Egyesült Államokba és Európa országaiba akarnak eljutni. A nemzetközi helyezet ismertetése mellett a magyarországi migránspolitika megítélése is szóba került. Egy feltett kérdésre válaszában elmondta, hogy Magyarország szavainak migránskérdésben súlya van. Kezdetben több ország támadta a Kormányt emiatt, ám mára változás történt, s akik bírálták, most támogatják hazánk migránspolitikáját.

Ő is hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy minél többen töltsék ki a Nemzeti Konzultációs ívet.

Az eladás végén összegzésként elmondta, hogy Brüsszellel szemben "nem állunk jól, de nem állunk rosszul sem".

Tételek: 1 - 20 / 100 (5 oldal)

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 114_tomorites 25.55MB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!