Surman Box Club rendezte a Régiók közötti csapattalálkozót


Juhos István ismét lehengerlő volt

Surman Box Club rendezte a 2017. május 20-án sorra kerülő országos, régiók közötti csapattalálkozót. A rendezvény helyszínéül egy rendhagyó hely szolgált, amely a békéscsabai Csaba Center bevásárlóközpont volt.

Találkozón a Dél-alföldi régió válogatottja (Dél-alföldi Betyárok) és az Északi régió válogatottja (Északi Tigrisek "csaptak össze".

Az első forduló Sárospatakon került megrendezésre, amelyet a Dél-alföldiek nyertek és így bizakodva várták a folytatást, amelynek a tétje az volt, hogy melyik régió jut a négy legjobb régiós csapat közé.

A 15 párból álló csatokból mind a két csapat 2-2 súlyban nem tudott versenyzőt kiállítani, amelyek pont ugyan arra a súlycsoportra estek. Mind-e mellett a Dél-Alföld versenyzői közül hárman "átestek" a súlyon, így sajnos ponthátrányból indult a találkozó a hazaiak számára.

A Surman Box Clubnak három versenyzője szerepelt a régiós válogatottban. Simonka Rajmund a junior korosztály 50kg-os kategóriájában, Juhos István szintén a junior korcsoportban, de a +80kg-os mezőnyében, míg Kovács Erik az Ifjúsági korosztály 60kg-os súlycsoportjában mérkőzhetett meg.

A "kiesett" találkozók miatt, 10 párban mérték össze erejüket a csapatok. Az első párban mérkőzött meg Simonka Rajmund a legutóbbi Diák Olimpia bronzérmesével, Ivanics Gergő gyöngyösi versenyzővel. Az első találkozón már meg mérkőzött a két fél egymással. A mostanihoz hasonló hajtós kemény találkozó kerekedett akkor is, viszont azt Rajmund nyerte a 3. menetben döntőfölénnyel. Ezen a találkozón is mindent bevetett a két fiatal sportoló. A gyöngyösi versenyző, odáig ment, hogy rendszerint a vállát használva szabálytalanságok sorát vetette be, amelyet a vezető bíró nem nagyon vett észre. Ennek ellenére versenyzőnk keményen hajtott és azt gondoltuk, hogy meg lesz a győzelem ezen a mérkőzésen. Viszont a bírók valamiért nem így látták. Pontozással ellenfelünket hozták ki győztesnek. Sok esetben érthetetlen a bírók működése, de minden bizonnyal mi vagyunk elfogultak, így ez a vereség nagy csalódás volt számunkra.

+80kg-ban mérkőzött Juhos István. Versenyzőnk eredeti súlycsoportja a 80kg de a csapat bajnokságban, ebben a fentebbi súlyban indult. Ellenfele Ivanics János Gyöngyösi versenyző volt, aki nem kevesebb, mint 117kg-al mérlegelt be. Ennek megfelelően versenyzőnk igen komoly súly hátrányban volt, amelyet az ellenfél nagy rohamozássokkal próbált a maga javára fordítani. Pistinek nem okozott gondot ez a feladat sem. A támadások elől szépen lefordult és az ellenfél sokszor lendületét veszítve esett a kötelekre, majd versenyzőnk az előnyére vált helyzetekből szépen támadt vissza. Ezen a találkozón bár többször kezelte az orvos ellenfelünket orrvérzés miatt és számoltak is rá, de végül pontozásos győzelmet arattunk.

Csapatunkból harmadikként lépett szorítóba Kovács Erik. Ellenfele a Salgótarjániak kitűnősége, Danyi Dániel volt, aki a Botos Akadémia tagja is egyben. Versenyzőnk önmagához képest nagy pozitív változáson ment keresztül, amelyet remélünk, hogy a közelgő nemzetközi Bornemissza Gergely emlékversenyen is hozni fog. Végig partiban volt ellenfelével, de valahogy mindig egy pici hiányzott ahhoz, hogy a támadásai teljes értékűen kerüljenek befejezésre. Sajnos 3:1 arányú pontozásos vereséget szenvedett, ahogyan a későbbiekben a csapat is, így sajnos az összesítésben az Északiak jutottak a négyes döntőbe.

2017. május 24-27 között Egerben a Bornemissza Gergely Nemzetközi emlékversenyen, Antóni Antal is csatlakozik a csapathoz és együtt vágnak neki a magas szintű versenynek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Surman Box Club