50 milliós támogatást nyert két békési civilszervezet!


A Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Egyesület és a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület a következő három évben közel 100 rendezvényt, játszó és táncházat, kézműves foglalkozást, civil képzést szervez a pályázatból.

Mai közös tájékoztatójukon Izsó Gábor polgármester elmondta, a civilek nagyon fontos szerepet játszanak a város életében, segítik a város közösségét és hangsúlyozzák az önkéntesség szerepét a mindennapokban.

Balog Gáborné, a Nefelejcs elnöke hangsúlyozta, szervezetük még soha nem nyert ilyen jelentős összeget, ennek megfelelően a legjobban szeretnék hasznosítani, így az egyesület szokásos évi 4 rendezvénye két újabbal, egy farsanggal és egy Május elsejéhez kapcsolódó Piros lábos gasztronómiai fesztivállal bővül, de 24 alkalommal játszóházat, 36 alkalommal néptánc foglalkozást is szerveznek.

Miklós Lajos a Városvédők részéről hangsúlyozta, a 36 hónapos projekt alatt Gyermeknapot, Szent István napi ünnepséget és kézműves foglalkozásokat, civil képzéseket is szerveznek, de lehetősége lesz végre az egyesületnek informatikai hátterük javítására is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!