Juhos István ismét Bajnok!


Surman Box Club eredményei a 67. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó versenyről.

2017. május 24-27 között került megrendezésre Egerben a 67. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó verseny. A viadalon junior és ifjúsági korú fiúk vettek részt, akik részére ez a verseny egyben válogató is volt a magyar korosztályos válogatottba kerüléséhez és az ez évi kontinens, és világversenyeken zajló részvételért. A nívós versenyen 10 nemzet, 156 ökölvívója léphetett szorítóba.

A Surman Box Clubtól, Surman Zoltán irányításával, négy versenyző vett részt. Junior korcsoportban, az 50kg-ban Simonka Rajmund, 60kg-ban Antóni Antal, 80kg-ban Juhos István, míg az Ifjúsági korosztály 60kg-os kategóriájában Kovács Erik vághatott neki a négy napos versenysorozatnak.

Az első napon Kovács Erik léphetett szorítóba a 8 közé kerülésért. Ellenfele az a Danyi Dániel (Salgótarján) volt, akivel az előző hétvégén a régiók közötti csapatbajnokságon meg mérkőztek és akkor 3:1 arányban veszítette el a mérkőzést versenyzőnk. Ez úttal sajnos simább vereség volt, mivel a harmadik menetben a Békésiek edzője bedobni kényszerült a törölközőt.

A második napon már a Surman Box Club junior versenyzői is meg mérettették magukat. Mind hárman az éremért küzdhettek a nyolc között. Simonka Rajmund a paksi Zsiga Márk ellen léphetett szorítóba. Ezen a találkozón Rajmi végig fölényben bunyózott és magabiztosan 5:0 arányban hozta a mérkőzést. Antóni Antal nagyon színvonalas mérkőzésen találkozhatott Szamkó Zsolt miskolci versenyzővel. Szinte egy valódi "háború" alakult ki a ringben, mind a két fiú megtett mindent a győzelemért, így a pontozó bíróknak is igen nagy feladatot adtak. Az eredményen is látszott, hogy mennyire szoros volt a találkozó, de sajnos a 3:2 pontozással a miskolci versenyző jutott tovább a versenyben.

Juhos István az éremért Marian Ruzicka szlovákversenyzővel küzdhetett meg, amelyet igen imponálóan 4:1 pontozással hozott is.

A döntőbe jutásért Simonka Rajmund a későbbi győztes Bácsics Rajmund Tápiómenti versenyzővel találkozott és sajnos egyelőre ez a versenyző erősebbnek bizonyult versenyzőnkhöz és már az első menetben kétszer is számoltak reá. Ennek megfelelően Surman Zoltán nem látta értelmét a folytatásnak és versenyzője védelmében, inkább bedobta a törölközőt, ezzel jelezve, hogy nem folytatják tovább a mérkőzést. Rajmi így bronzéremmel zárta a versenyt.

Juhos István a döntőbejutásért az Edőcs István ökölvívó egyesület versenyzőjével, Samu Miklóssal találkozott. A fővárosi versenyző fizikálisan lényegesen erősebb alkatú volt, mint versenyzőnk, de Pistinek ez nem okozott gondot. nagyon szép lefordulásokkal semlegesítette ellenfele támadásait és szép visszatámadásokkal sorra hatékonyabbnak bizonyult. Pontozásos győzelemmel jutott a döntőbe, ahol az a Veres Tibor várta, akivel az idei év Diák olimpiája döntőjében már találkoztak és akkor is, illetve most is Pisti 3:2 pontozással győzte le ellenfelét, így szerezve meg az első helyezést.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!