| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Miben vagy jó? Tájoló nap volt BékésenForrás: Békés Megyei Kereskedelmi és IparkamaraMegjelent: 2017 Június 7. ( Szerda ) 17:31
Szülinapi party szervezése, kémiai kísérletek és következtetések levonása, sebkötözés, gyógyszeradagolás adott szempontok alapján, faépítmény összeállítása rajz alapján, polc összeszerelése, sajtkimérés, felszolgálás, szituációs játékok sora, leltározás, postai küldemények szortírozása, különböző kézműves tevékenységek.

Mindez játékos formában, rövid idő alatt. Ez várta a békési Hepp Ferenc általános iskola 7. osztályosait az iparkamara Tájoló napján.

A "Tájoló nap" program egy jól megszerkesztett, jelenleg 6 szakmacsoportra kidolgozott pályaorientációs program, melynek célja rövid idő alatt átfogó képet kapni a résztvevő gyerekek képességbeli erősségeiről és érdeklődési irányairól. A program megvalósítása egy tanítási napot igényel. Segítségével a munka világában alapvetőnek tekinthető, gyakorlati készségeiről kaphat sokoldalú visszajelzést egy-egy osztálynyi tanuló, elsősorban az erősségekre koncentrálva. A pályaorientációs nap tevékenységei hat nagy területet fognak át: a műszaki, a kereskedelmi, az üzleti ügyintézői, a kézműves, a turisztikai-vendéglátói és az egészségügyi-szociális területek igényei szerint. A forgószínpad jelleggel megszervezhető esemény minden helyszíne egy-egy szakmai irányt képvisel. Az egyes állomásokon 40 percet töltenek a tanulók, 4-5 fős csoportokban. Mindenhol 5-10 perces időtartamú, változatos, egyénileg és/vagy csoportban elvégezhető elméleti, gyakorlati és/vagy szerepjáték jellegű feladatokat oldanak meg.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az országban az elsők között valósította meg ezt a feladatot, amelyhez a forrást a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja. Az előző évek gyakorlatától eltér ez a mostani tematikus nap megszervezése, így kihívás a kamara ügyintéző szervezetének is, hiszen kollégáinknak is fel kell készülni a feladatok szakszerű lebonyolításához.

A békési általános iskola 7-es évfolyamából osztályonként 10-10 diák vehetett részt a rendezvényen, amelynek lebonyolításához nyújtott segítésért köszönetet mond az iparkamara a Hepp Ferenc iskola vezetésének.

További információ: julianna.imre@bmkik.huEmbed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=83877_miben_vagy_jo_tajolo_nap_volt_bekesen" width="650" height="430">

Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?