Hamarosan indul a nyári gyermekétkeztetés


Az önkormányzat idén sem feledkezik meg a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésének biztosításáról. a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat tájékoztatása alapján eddig 330 főt érint a program, de ez a létszám még pár nap alatt tovább nőhet.

Az étkeztetést 2016-ban a négy szünetben, illetve 2017-ben a tavaszi és most a nyári szünetben biztosítja az önkormányzat. A koordinálás 2017. június 19. és augusztus 16. között, az Eötvös József Iskola Konyháján zajlik munkanapokon. Ez alatt a 43 nap alatt közel 16 ezer adag étel kerül kiosztásra. A szünidei gyermekétkeztetés feladatellátást 13 347 690 forint állami, normatíva támogatásból valósítja meg a város.

A nyári étkeztetésen túlmenően az önkormányzat családsegítő központja kiemelkedő figyelmet fordít arra is, hogy a vakáció idejére tartalmas és eseménydús programokat szervezzen a szociálisan rászoruló gyermekeknek. Június 24-én a népszerű "Fuss a nyárba" sportos megmérettetésre csábítják a fiatalokat, illetve június 26. és július 21. között a nyári tábort szerveznek a Kispince utcai tájházba.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!